Σύνδεση

Τα περιοδικά μας
● Οθόνη
● e-νημέρωση

Περισσότερα...

Δελτία Τύπου
● Νέα
● Ανακοινώσεις

Περισσότερα...

Προβληματισμοί
● Ιδέες
● Σκέψεις

Περισσότερα...

Μισθοί Βουλγαρίας στον ΟΤΕ

Δημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012 07:15

Με μισθούς Βουλγαρίας «οραματίζονται» οι Γερμανοί της Deutsche Telekom τον ΟΤΕ

Νεοπροσλαμβανόμενος εργαζόμενος στον ΟΤΕ -ηλικίας 24 ετών- λαμβάνει σήμερα μεικτές μηνιαίες αποδοχές ύψους 255 ευρώ.

Οσο και αν σοκάρει το νέο εργασιακό τοπίο στη χώρα μας, αυτό είναι πλέον το προφίλ ενός νεαρού εργαζόμενου που μόλις προσλήφθηκε σε μία από τις πιο εύρωστες εταιρείες στην Ελλάδα, τον ελληνικό οργανισμό τηλεπικοινωνιών, υπογράφοντας νέα σύμβαση αορίστου χρόνου.

Πρόσφατα ο ΟΤΕ ολοκλήρωσε τις διαδικασίες για την πρόσληψη 752 ατόμων στη θυγατρική εταιρεία του ομίλου OTEPlus, με σκοπό τη στελέχωση τμημάτων στα τηλεφωνικά κέντρα και τα πληροφοριακά συστήματα του Οργανισμού. Επρόκειτο για θέσεις που μέχρι σήμερα κάλυπταν εποχικοί εργαζόμενοι.

Το ενδιαφέρον για μία θέση εργασίας στον ΟΤΕ, εν μέσω της πρωτοφανούς κρίσης για τη χώρα δεν θα μπορούσε παρά να είναι τεράστιο. Και αυτό το απέδειξε ο αριθμός των αιτήσεων που υπέβαλαν στον ΟΤΕ και οι οποίες ξεπέρασαν τις 32. 000.

Στη συνέχεια, όμως, κάποιοι νεοπροσληφθέντες στον ΟΤΕ αρνήθηκαν να δεχθούν τη θέση εργασίας που κέρδισαν.

Ο λόγος για την άρνηση της πρόσληψής τους έχει να κάνει βασικά με το ύψος των απολαβών, όπως αυτές διαμορφώνονται μετά την Πράξη που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο της προηγούμενης κυβέρνησης, με την οποία προβλέπεται μείωση κατά 22% και 32%, αντίστοιχα, του κατώτατου μισθού τετράωρης απασχόλησης για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας.

ΟΜΕ ΟΤΕ
«Θα περίμενε κανείς», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο «Εθνος της Κυριακής» στέλεχος της ΟΜΕ ΟΤΕ, «από μια εύρωστη εταιρεία, όπως ο ΟΤΕ, ότι οι νέες μειωμένες μισθολογικές απολαβές βάσει της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας θα ήταν το τελευταίο μέτρο από το νέο θεσμικό πλαίσιο που θα υιοθετούσε».

Μέχρι σήμερα στον ΟΤΕ το μόνιμο προσωπικό αποτελούνταν από εργαζομένους πλήρους απασχόλησης. Με την πλήρη εφαρμογή του νέου εργασιακού καθεστώτος, οι μεικτές μηνιαίες απολαβές ενός νέου εργαζόμενου στον ΟΤΕ τετράωρης απασχόλησης ανέρχονται σε 255 ευρώ, ενώ ο μεικτός μισθός ενός νέου εργαζόμενου εξάωρης απασχόλησης φτάνει τα 530 ευρώ.

Η ομοσπονδία εργαζομένων στον Οργανισμό καταβάλλει προσπάθεια ώστε να υπάρξει κάποια βελτίωση στις απολαβές των νεοπροσληφθέντων και η διοίκηση του ΟΤΕ φέρεται διατεθειμένη να προχωρήσει σε κάποιες αναπροσαρμογές στα κατώτατα όρια μισθών.

Για 1. 500 έως 2. 000 εργαζόμενους
. . . ενώ ακολουθεί νέα εθελουσία

Η πρόσληψη εργαζομένων στον ΟΤΕ με μισθούς Βουλγαρίας, την ίδια ώρα που η διοίκηση του Οργανισμού σχεδιάζει το νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για περισσότερους από 1. 500 εργαζόμενους που βρίσκονται έως τρία χρόνια πριν από τη σύνταξη, σκιαγραφεί τη νέα εργασιακή τάξη πραγμάτων που «οραματίζονται» οι Γερμανοί της Deutsche Telekom.

Τα κενά που θα δημιουργήσει η αποχώρηση των εργαζομένων, οι οποίοι θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα τα έτη 2013-2015, θα καλυφθούν από νέους εργαζόμενους, οι οποίοι θα αμείβονται πλέον με πολύ χαμηλότερους μισθούς. Πέραν, εξάλλου, των προσλήψεων που έγιναν ήδη, θα ακολουθήσει και νέο κύμα προσλήψεων παράλληλα με την εφαρμογή του προγράμματος εθελουσίας εξόδου.

Αμεσα
Παρόλο που δεν υπάρχει ακόμη συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τον χρόνο που η διοίκηση του ΟΤΕ θα επιλέξει να καταθέσει στην Ομοσπονδία εργαζομένων τις προτάσεις της, εκτιμάται ότι αυτό θα συμβεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Με βάση πάντως τους πρώτους υπολογισμούς, το νέο πρόγραμμα εθελουσίας στον ΟΤΕ θα αφορά 1. 500 με 2. 000 άτομα.

Ο δρόμος για την εφαρμογή της εθελουσίας στον ΟΤΕ άνοιξε μετά τις πρόσφατες ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν. Πλέον δίνεται η δυνατότητα αυτασφάλισης του προσωπικού στον Οργανισμό, ενώ καταργήθηκε η υπερβολική φορολογία (70% έως 90%) στις αποζημιώσεις όσων αποχωρούν, η οποία είχε επιβληθεί το 2010 προκειμένου να σταματήσει το φαινόμενο των προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου στις ΔΕΚΟ.

Κώστας Νάνος

Πηγή: Εθνος 

Social Media