Σύνδεση

   Του Βαλάντη Θεοδοσάκη, πρ. ΤΔΕ Ανατολικής Κρήτης, σύνεδρος ΟΜΕ ΟΤΕ (απο την ΟΘΟΝΗ τ.111)

 Σε μια εποχή μεγάλων αλλαγών και συνεχών προκλήσεων, σε μια χώρα που μαστίζεται από την οικονομική αλλά κυρίως την ηθική κρίση, σε ένα κόσμο που ραγδαία μεταλλάσσεται παρουσιάζεται η ανάγκη νέων τύπου ηγεσιών για να οδηγήσουν και να εμπνεύσουν και τους υπόλοιπους στην μετάβαση στην νέα πραγματικότητα. Δυστυχώς σε εποχές με πολλά προβλήματα αλλά συγχρόνως με φαινομενικά  πολύ περισσότερες λύσεις , η επιλογή του σωστού ηγέτη είναι πολύ κρίσιμη και ουσιαστική για την εξέλιξη όλων.

   Για πολλά χρόνια θεωρούσαμε ότι η σωστή ηγεσία είχε να κάνει με την επίτευξη στόχων και την άσκηση επιρροής. Ωστόσο πλέον έχουμε συνειδητοποιήσει ότι το σημαντικότερο είναι η δυνατότητα να εμπνέει και να παρακινεί τους υπόλοιπους να γίνονται καλύτεροι κάθε μέρα, να θέλουν να εξελίσσονται και να προσφέρουν. Αυτή η νέου τύπου ηγεσία έχει γίνει γνωστή ως ¨ Υπηρετική ηγεσία ¨ και ως κύριο χαρακτηριστικό της είναι ο εκφραστής της  να μην επιδιώκει μόνο το προσωπικό του όφελος αλλά το κοινό καλό . Βασικό στοιχείο τέτοιου τύπου ηγεσίας είναι να υπηρετεί και συγχρόνως να ηγείται με ακεραιότητα και δυναμισμό.

Διαβάστε περισσότερα: «Ευφυΐα είναι η ικανότητα να προσαρμόζεσαι στην αλλαγή»

                                                                                                                                              Γράφει ο Παναγιώτης Γκόλφης  Πρ. ΤΔΕ Δ.Ελλάδος, Γρ.Τύπου & Δημ. Σχέσεων ΕΕΤΕ ΟΤΕ                                   (απο την ΟΘΟΝΗ τ.111)        

Αυτό το κείμενο γράφτηκε και σβήστηκε αρκετές φορές, ξεκίνησε γεμάτο αισιοδοξία και με την ελπίδα ότι ως εργαζόμενοι αλλά και ως συνδικαλιστικό κίνημα θα ξεφεύγαμε από το παρελθόν και τις παλιές πρακτικές  και αυτή τη φορά θα παλέψουμε για ένα καλύτερο αύριο, για μια καλύτερη ΣΣΕ. Μάταια!! Αφού λοιπόν συγκροτήθηκε ομόφωνα το προς διαπραγμάτευση πλαίσιο,  αφού βάλαμε και τις “κόκκινες γραμμές”, ξεκινήσαμε τον αγώνα μας. Η ηγεσία της ΟΜΕ μας κάλεσε δις σε απεργιακές κινητοποιήσεις στις οποίες υπήρξε μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων όπου και αυτή την φορά δυστυχώς  υπήρξαν οι γνωστές παρασιτικές συμπεριφορές εργαζομένων, οι οποίοι τελευταία στιγμή και μάλλον προγραμματισμένα, έπεφταν στο κρεβάτι του πόνου δηλώνοντας ασθένεια και απέχοντας των απεργιών  αλλά υπήρξαν βέβαια και “συνάδελφοι” οι οποίοι δεν απήργησαν (ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ φυσικά) αλλά  όμως δεν πήγαιναν στον χώρο εργασίας ως όφειλαν αλλά σε κάποιο café  γιατί  δεν ήθελαν να αντρικρίσουν τους συναδέλφους  που περιφρουρούσαν τις απεργίες και έχαναν το μεροκάματό τους…. Όλοι αυτοί, ευτυχώς λίγοι, προφανώς δεν είχαν κανένα ηθικό πρόβλημα στο να καρπωθούν τα όποια αποτελέσμα των αγώνων όλων των υπολοίπων. 

Το τι μεσολάβησε ανάμεσα στις απεργιακές κινητοποιήσεις αλλά και στο τρίμηνο της παράτασης πάνω κάτω όλοι γνωρίζουμε κι έτσι με «ρεαλισμό και υπευθυνότητα» υπεγράφη η τελευταία ΣΣΕ. Μια σύμβαση που δεν κέρδισε απολύτως τίποτα σε σχέση με αυτά που ζητούσαμε, ΤΙΠΟΤΑ!! Γιατί κέρδος είναι όταν κρατάς αυτά που έχεις και προσθέτεις κάτι ακόμη ή ακόμη αυτά που κερδίζεις  είναι περισσότερα από αυτά που χάνεις. Να θυμίσω ότι βασικός άξονας και “κόκκινες γραμμές” ήταν:

Διαβάστε περισσότερα: Με ρεαλισμό και υπευθυνότητα...

Αφιέρωμα στην Τοπική Διοικούσα  (από την ΟΘΟΝΗ τευχ. 105)

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ.

Η Τοπική Διοικούσα της ΕΕΤΕ ΟΤΕ Κεντρικής Μακεδονίας είναι η δεύτερη σε αριθμό μελών μετά την Αττική και σ’ αυτήν ανήκουν συνάδελφοι που εργάζονται στους νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς και Σερρών. Μία Τοπική με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας αφού το 40% των μελών είναι νέοι συνάδελφοι που έχουν προσληφθεί μετά το 2015, ενώ το 70% εργάζονται στον ΟΤΕ λιγότερα από 10 χρόνια.

Η ΕΕΤΕ Κεντρικής Μακεδονίας εδώ και χρόνια βρισκόταν στην πρώτη γραμμή των αγώνων ενάντια στο ξεπούλημα του ΟΤΕ, για την εξάλειψη των ανισοτήτων και των διακρίσεων μεταξύ παλιών και νέων συναδέλφων, για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, για την υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων .

Διαβάστε περισσότερα: Αφιέρωμα στην ΤΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας

   Του Βαλάντη Θεοδοσάκη μέλος ΚΔΣ ΕΕΤΕ ΟΤΕ, πρ. ΤΔΕ Ανατολικής Κρήτης (απο την ΟΘΟΝΗ τ.105)

Πολλές φορές θα έχετε διαβάσει ότι ο ΟΤΕ ή ο Όμιλος Εταιρειών ΟΤΕ διακρίθηκε στον τάδε διαγωνισμό ή απέσπασε βραβεία όπως το Sales Excellence Awards κ.α.  Άλλες φορές πάλι μας παρουσιάζουν, ειδικά μετά από κάποια έρευνα ικανοποίησης εργαζομένων, πόσο καλός εργοδότης είναι η εταιρεία που εργαζόμαστε. Κάποιες φορές μάλιστα, ακόμα και  κάποιοι εκπρόσωποι στην ΟΜΕ ή τα διάφορα σωματεία , μας ζητάνε να βάλουμε πλάτη για το καλό της εταιρείας ή γιατί τα πράγματα έξω από εδώ είναι τραγικά και δύσκολα.       Είναι όμως έτσι τα πράγματα;;;

   Τα τελευταία έξι χρόνια όλοι μας βιώνουμε τα αποτελέσματα των μνημονίων και των λάθος πολιτικών που ακολουθήθηκαν τα πολλά τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Έτσι και στην εταιρεία μας, αποφασίστηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και έφεραν τους expert μηχανικούς της FERRARI (COSMOTE), για να διορθώσουν τα κακώς κείμενα. Εκ πρώτης όψεως και με θετικά αποτελέσματα εν καιρώ κρίσης, πολλοί θα έλεγαν ότι η επέμβαση στον ασθενή ήταν επιτυχής. Αν παρατηρήσουμε τα δύο παρακάτω γραφήματα, εύκολα παρατηρούμε ότι τα τελευταία έξι χρόνια μειώθηκαν και το κόστος του προσωπικού και ο πληθυσμός του, τόσο στον ΟΤΕ όσο και στον Όμιλο Εταιρειών του ΟΤΕ.

Διαβάστε περισσότερα: Το οικονομικό "θαύμα" στον ΟΤΕ

Πραγματοποιήθηκε  και φέτος με μεγάλη συμμετοχή των μελών μας η κοπή βασιλόπιτας της ΕΕΤΕ ΟΤΕ Κεντρικής Μακεδονίας. Μία εκδήλωση που μετά από 12 συνεχόμενα χρόνια έχει εξελιχθεί σε θεσμό.    

     

Όπως κάθε χρόνο, κληρώθηκαν  στους παρευρισκόμενους δώρα με τον αριθμό της πρόσκλησης, καθώς και δώρα στο σύνολο των μελών του Τοπικού Τμήματος ανεξάρτητα αν ήταν παρόντες.

Διαβάστε περισσότερα: Κοπή πίτας ΕΕΤΕ ΟΤΕ Κεντρ.Μακεδονίας

Και φέτος η ΤΔΕ  ΕΕΤΕ ΟΤΕ Δυτικής Κρήτης κόψαμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας στο Ρέθυμνο, παρουσία του προέδρου της ΕΕΤΕ ΟΤΕ Σταύρου Μηλιώνη. Οι συνάδελφοι είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε  εκτός εργασίας, να ανταλλάξουμε ευχές και να περάσουμε όμορφες στιγμές εκτός της εργασιακής πίεσης.

Διαβάστε περισσότερα: Κοπή πίτας ΕΕΤΕ ΟΤΕ Δ.Κρήτης

Εγγραφείτε στο newsletter


Social Media

Γιορτάζουν

Εφημερίδες