Σύνδεση

Αφιέρωμα στην ΤΔΕ Δυτικής Κρήτης

Δημοσιεύτηκε στις Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015 06:16

Αφιέρωμα στα Χανιά (από την ΟΘΟΝΗ τευχ. 101)

Τα Χανιά είναι παραλιακή πόλη της βορειοδυτικής Κρήτης, ένας από τους σημαντικότερους λιμένες της και πρωτεύουσα του νομού Χανίων. Καταλαμβάνει έκταση περίπου δεκατριών τετραγωνικών χιλιομέτρων και, σύμφωνα με τα στοιχεία της πρόσφατης απογραφής (2011) της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, έχει πληθυσμό  108.642 κατοίκους και αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νησιού μετά το Ηράκλειο.

Η όμορφη πόλη των Χανίων παρ’ όλες τις φυσικές καταστροφές, τους πολέμους και τις επιρροές από τους  εκάστοτε κατακτητές,  κατάφερε να διατηρήσει τον ιστορικό της χαρακτήρα και το παραδοσιακό της χρώμα στο πέρασμα των χρόνων. Θεωρείται μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας και η πιο γραφική πόλη της Κρήτης.

Η Βενετσιάνικη, η Τούρκικη και η σύγχρονη αρχιτεκτονική συνδυάζονται αρμονικά δημιουργώντας ένα μοναδικό μείγμα που ελκύει τον επισκέπτη. Η πόλη συγκεντρώνει αρχαιολογικά μνημεία, ναούς και ποικίλα πολιτιστικά αξιοθέατα. Το Βενετσιάνικο λιμάνι προσφέρεται για υπέροχες βόλτες, με τον Αιγυπτιακό Φάρο να στέκει αγέρωχα στο πέρασμα των αιώνων. Οι γειτονιές της πόλης έξω από τα τείχη διατηρούν το Βενετσιάνικο αριστοκρατικό χαρακτήρα τους. Στενά δρομάκια, περιτριγυρισμένα από κλασικά σπίτια με διαφορετικές αρχιτεκτονικές επιρροές.

Τα Χανιά αποτελούν την ιδανική βάση για να εξερευνήσετε τις μαγευτικές παραλίες, τα ορεινά χωριά και τα ορειβατικά μονοπάτια της Δυτικής Κρήτης. Η πόλη των Χανίων, αποτελεί ένα σταυροδρόμι πολιτισμών και ηπείρων, με μακραίωνη ιστορία, φυσικές ομορφιές, μοναδική αρχιτεκτονική και πλούσια παράδοση.

Η ΕΕΤΕ ΟΤΕ Δυτικής Κρήτης περιλαμβάνει τα Τμήματα  Χανίων και Ρεθύμνης και αριθμεί  47 μέλη.

Το Δ.Σ. της Τοπικής Διοικούσας  αποτελείται από τους :

Σπανουδάκης Ιωάννης    Πρόεδρος

Ηλιάκη Κατερίνα          Γραμματέας

Κολοκυθάς Μανώλης    Ταμίας

Παπαδομανωλάκης  Μανώλης     Αντιπρόεδρος  (Ρέθυμνο)

Τζουγανάκης Φίλιππος              Μέλος

e-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Σχόλια συναδέλφων                                                                                                                                                                              Ένα σημαντικό θέμα που αντιμετωπίζουν όλοι οι συνάδελφοι καθημερινά είναι η υγιεινή και η  ασφάλεια εν ώρα εργασίας. Ειδικά σε ανεπίβλεπτα κέντρα και σε σταθμούς Α/Τ η ύπαρξη τρωκτικών καθιστούν άκρως επικίνδυνη την εργασία των συναδέλφων. Έχει τεθεί επανειλημμένα το θέμα με αποτέλεσμα η κατάσταση να έχει φτάσει στο απροχώρητο. Έχουν ενημερωθεί οι προϊστάμενοι.

Στους περισσότερους ανεπίβλεπτους χώρους εργασίας, υπάρχει θέμα  υγιεινής και ασφάλειας. Οι συνάδελφοί μας πρέπει καθημερινά να εργαστούν σε χώρους με ελλιπή καθαριότητα (π.χ. ψόφια ποντίκια, χαλασμένες τουαλέτες) και επικίνδυνους για την σωματική τους ακεραιότητα (π.χ. σκάλες χαλασμένες ή που δεν πληρούν τις προδιαγραφές, άχρηστα υλικά αποτεθειμένα μπροστά από ενεργό εξοπλισμό κτλ).

Επίσης το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο της χρήσης μονοπρόσωπων συνεργείων, ακόμα και σε βλάβες ή εργασίες που απαιτούνται για λόγους ασφαλείας περισσότερα άτομα. Αυτό σε κάποιες περιπτώσεις είχε ως αποτέλεσμα ατυχήματα και έντονο εργασιακό άγχος σε  πολλούς συναδέλφους.

Πρέπει επιτέλους να λειτουργήσουμε με συγκεκριμένους κανόνες, ειδικά στα θέματα ασφάλειας του προσωπικού.

Εγγραφείτε στο newsletter


Social Media

Γιορτάζουν

Εφημερίδες