Σύνδεση

Αθήνα  26-6-2012

 

 

Η Ένωση Εργαζομένων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης του ΟΤΕ (ΕΕΤΕ-ΟΤΕ) εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων στην εταιρεία Phone Marketing SA που βρίσκονται σε απεργία εδώ και 97 ημέρες, αρνούμενοι να δεχτούν τις πιέσεις της εργοδοσίας, αρχικά για εκ περιτροπής εργασία (8 ώρες την εβδομάδα προς 140 ευρώ τον μήνα!) και στη συνέχεια για ημιαπασχόληση και μειώσεις μισθών. Καταγγέλλουμε την ασυδοσία των εργοδοτών του κλάδου και τον εργοδότη της  Phone marketing  που απαιτεί ένα 8ωρο την εβδομάδα - 4 μεροκάματα το μήνα,  απαιτώντας μισή ζωή από τους  εργαζόμενους.

 

    

Η προκλητική στάση της εργοδοσίας, που, ενώ ζητούσε τέτοιες πρωτοφανείς παραχωρήσεις από τους εργαζόμενους, δεν δέχθηκε από την πλευρά της να δεσμευτεί ούτε καν για το αυτονόητο, ότι οι πληρωμές θα γίνονται στην ώρα τους, δεν μπορεί να σημαίνει παρά ένα πράγμα: εξώθηση των εργαζομένων σε παραίτηση και πρόσληψη νέων, με τους γνωστούς μισθούς πείνας και τις συνθήκες σκλαβιάς που προβλέπουν τα αντεργατικά νομοθετήματα των τελευταίων μηνών.

 

Ο ανυποχώρητος αγώνας των εργαζόμενων στη Phone Marketing, εδώ και σχεδόν τρεις μήνες πια, συνιστά παράδειγμα συλλογικής αντίστασης στην τρέχουσα συντονισμένη εκστρατεία υποτίμησης της ζωής μας. Το γεγονός ότι ο αγώνας αυτός εκτυλίσσεται στον χώρο των τηλεπικοινωνιών, όπου η επισφαλής εργασία, τα κυλιόμενα εξαντλητικά ωράρια, η αβεβαιότητα των πληρωμών και η επιβεβλημένη εξατομίκευση των εργαζομένων αποτελούν καθεστώς, μας εμπνέει και μας θυμίζει ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι ποτέ ανυπεράσπιστοι, αρκεί να αποφασίσουν να διεκδικήσουν δυναμικά τα δικαιώματά τους.

  

Η ΕΕΤΕ-ΟΤΕ στηρίζει τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της Phone Marketing που πρόκειται να διοργανωθούν το επόμενο διάστημα και καλεί όλους τους συναδέλφους εργαζόμενους του ΟΤΕ να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτές.


Αγαπητοί συνάδελφοι της Phone Marketing. Με τον αγώνα σας εδώ και 85 ημέρες δίνετε καθημερινά την απάντηση στην εργοδοσία αλλά και στη συμβιβασμένη και «απούσα»  ηγεσία της ΓΣΕΕ.

   

Ως εργαζόμενοι αισθανόμαστε όλοι μας υπερήφανοι που αντέχετε. Είμαστε όχι απλώς αλληλέγγυοι στον αγώνα σας, αλλά δηλώνουμε ότι θα τον στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

   

Είμαστε σίγουροι ότι στο τέλος θα νικήσετε γιατί είστε ήδη νικητές  στη συνείδηση όλων των εργαζομένων.


 

                                         Για το Δ.Σ. της ΕΕΤΕ-ΟΤΕ

 

                           Ο Πρόεδρος                          Ο  Γεν. Γραμματέας

                         ΝΙΚΟΣ ΠΥΛΑΦΑΣ                       ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΤΕΑΣ

Social Media