Σύνδεση

Τα περιοδικά μας
● Οθόνη
● e-νημέρωση

Περισσότερα...

Δελτία Τύπου
● Νέα
● Ανακοινώσεις

Περισσότερα...

Προβληματισμοί
● Ιδέες
● Σκέψεις

Περισσότερα...

Αθήνα: 16.11.2012

Δεν πέρασε ούτε ένας χρόνος, από την υπογραφή της τριετούς ΣΣΕ (2012-2014), που έτυχε θερμής υποδοχής από τους κύκλους της αγοράς και συνοδεύτηκε από τις πανηγυρικές διαβεβαιώσεις, τόσο της διοίκησης του ΟΤΕ (τοποτηρητές και εντολοδόχοι της Deutsche Telekom) όσο και της συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΟΜΕ-ΟΤΕ περί διασφάλισης των θέσεων εργασίας καθώς και κλίματος εργασιακής ειρήνης και ασφάλειας στην εταιρεία…

Και σήμερα οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ σε πλήρη διάψευση των παραπάνω διαβεβαιώσεων, βιώνουν καταστάσεις πρωτοφανούς εντατικοποίησης της εργασίας, παραβίασης ωραρίων, και τελευταία μέσω του προγράμματος Αποχώρησης Προσωπικού ΟΤΕ, που μονομερώς εξήγγειλε η Διοίκηση της εταιρείας, «σπρώχνονται» προς το μετέωρο βήμα της εργασιακής εφεδρείας, της αβεβαιότητας, της μειωμένης σύνταξης… Η ΕΕΤΕ-ΟΤΕ, αφού υπενθυμίσει στα μέλη της αλλά και στο σύνολο των εργαζόμενων τις σαφείς και δημοσιευμένες προτάσεις της για ένα κοινά αποδεκτό μέσω ΣΣΕ πρόγραμμα αποχώρησης προσωπικού με συγκεκριμένους όρους και διασφαλίσεις, θεωρεί υποχρέωσή της να επισημάνει τα εξής:
1. Το σε εξέλιξη πρόγραμμα αποχώρησης προσωπικού δεν περιέχει σε όσους ενταχθούν καμιά ρήτρα διασφάλισης σε πιθανές νέες δυσμενέστερες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα για όσο διάστημα θα βρίσκονται στο καθεστώς αυτασφάλισης.
2. Πέρα από τις δυσμενέστατες ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα που επιφέρει η πρόσφατη ψήφιση του μνημονίου 3, κυρίως για τις γυναίκες, αναμένονται εφαρμοστικοί νόμοι, υπουργικές αποφάσεις και εγκύκλιοι που ενδεχομένως να δημιουργήσουν νέα δεδομένα στη θεμελίωση των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων σε σχέση με αυτά που θεωρούμε σήμερα ως δεδομένα.
3. Είναι γεγονός ότι η αυτασφάλιση εφαρμόζεται για πρώτη φορά για τους εργαζόμενους των πρώην ειδικών ταμείων και υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις σε ότι αφορά την εφαρμογή της.
4. Είναι διαπιστωμένο ότι η καταμέτρηση των ενσήμων προϋπηρεσίας εκτός ΟΤΕ καθυστερεί υπερβολικά από τις υπηρεσίες του ΙΚΑ (ή άλλων φορέων) και έχουν παρατηρηθεί λάθη που διορθώνονται μετά από ένσταση του ενδιαφερόμενου. Όσοι δεν έχουν βεβαίωση από το ΙΚΑ (ή άλλου φορέα) για την προϋπηρεσία τους και ενταχτούν στο πρόγραμμα θα στηριχτούν στην καταμέτρηση που θα κάνουν «κάποιοι» με ότι αυτό σημαίνει.
5. Είναι επίσης διαπιστωμένο ότι υπάρχουν σοβαρά λάθη στις επιστολές τις Διοίκησης προς τους εργαζόμενους σε ότι αφορά την ένταξή τους στο α ή β σκέλος του προγράμματος – χαρακτηριστικό δείγμα προχειρότητας- ενώ επιμελώς αποκρύπτεται ότι η θεμελίωση που επικαλούνται αφορά σε πολλές περιπτώσεις μειωμένη και όχι πλήρη σύνταξη.
6. Το εξαιρετικά «σφιχτό» χρονοδιάγραμμα υλοποίησης εγκυμονεί το κίνδυνο «μοιραίου» λάθους που δεν θα μπορεί εκ των υστέρων να διορθωθεί.
7. Είναι σαφές ότι δεν παρέχεται κάποιο ουσιαστικό οικονομικό κίνητρο, ενώ διαφαίνεται κίνδυνος από την σχεδιαζόμενη αύξηση της φορολογίας των εισοδημάτων του 2012.

Σίγουρα η ένταξη ή όχι στο προτεινόμενο από τη Διοίκηση πρόγραμμα αποχώρησης είναι μια απόφαση ζωής και προσωπική επιλογή του κάθε ενδιαφερόμενου. Η Ένωσή μας, με απόλυτο αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εργαζόμενους, επισημαίνει ότι το εν εξελίξει πρόγραμμα δεν έχει καμιά σχέση με αντίστοιχα προγράμματα του παρελθόντος, είναι κατώτερο των προσδοκιών της και εγκυμονεί κινδύνους. Καλεί τα μέλη της να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά στην όποια επιλογή τους και να αποφασίσουν ανεξάρτητα από φήμες και εκβιασμούς.

Θεωρούμε απαράδεκτες τις πρακτικές υπηρεσιακών παραγόντων και τους καθιστούμε υπεύθυνους για κάθε πιθανή πρόκληση υλικής και ηθικής βλάβης σε εργαζόμενους που ώθησαν σε συμμετοχή στο πρόγραμμα αποχώρησης, με τη διασπορά φημών εντελώς αβάσιμων αλλά και εκβιαστικών διλημμάτων, στη προσπάθεια τους, να «υποβοηθήσουν» την επίτευξη των στόχων της Διοίκησης, για τη μέγιστη δυνατή επιτυχία του προγράμματος που έντονα αμφισβητείται ακόμα και από υπηρεσιακά στελέχη.
Μπορεί να έκαναν περικοπές στους μισθούς μας, τα δικαιώματά μας δεν μπορούν όμως να παίζουν και με την αξιοπρέπειά μας…

Το πρόγραμμα αποχώρησης προσωπικού, εντάσσεται στα σχέδια μετεξέλιξης του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδας, σε μια ανάλγητη θυγατρική της Deutsche Telekom, στην οποία ο εργαζόμενος του ΟΤΕ που γνωρίζαμε θα θεωρείται περιττός και ανεπιθύμητος, ενώ οι εκατοντάδες χαμένες θέσεις εργασίας θα αναπληρωθούν με λίγες προσλήψεις νέων εργαζομένων υπό καθεστώς ελαστικών σχέσεων εργασίας και μισθούς πείνας.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ καθίσταται αναγκαία η δημιουργία ενός ενιαίου, αξιόπιστου και ασυμβίβαστου συνδικάτου που θα είναι παρόν στις εξελίξεις, προασπιστής των συμφερόντων των εργαζομένων και όχι απόν και τροχονόμος των επιλογών της διοίκησης και της τρόικας.

 

Για το Δ.Σ. της ΕΕΤΕ-ΟΤΕ

 

Ο Πρόεδρος

 

Ο Γεν. Γραμματέας

 
         
 

Νίκος  Πυλαφάς

 

Ανδρέας  Κυτέας

 
 

Ακολουθήστε μας :

Social Media