Σύνδεση

Τα περιοδικά μας
● Οθόνη
● e-νημέρωση

Περισσότερα...

Δελτία Τύπου
● Νέα
● Ανακοινώσεις

Περισσότερα...

Προβληματισμοί
● Ιδέες
● Σκέψεις

Περισσότερα...

Αριθμ. Πρωτ.: 1094

Αθήνα: 04.12.2012

Η ολοκλήρωση των διαδικασιών της 30ης Γενικής Αντιπροσωπευτικής Συνέλευσης της ΕΕΤΕ-ΟΤΕ το Σάββατο 1η Δεκέμβρη στη Θεσσαλονίκη, μας βρίσκει όλους δυνατότερους. Οι προσεγγίσεις, οι προβληματισμοί, και τα αποτελέσματα της, μετά από ένα διήμερο γόνιμου διαλόγου, δημιουργούν ελπίδες και προοπτική για μια νέα αφετηρία στα συνδικαλιστικά δρώμενα.

Η ΕΕΤΕ επέλεξε τη διεξαγωγή της 30ης Γ.Α.Σ. στη Θεσσαλονίκη, θέλοντας να τιμήσει τη πόλη και τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωσή της και με την ευκαιρία αυτή πραγματοποίησε με πρωτοφανή επιτυχία ημερίδα-αφιέρωμα, με συμμετοχή φορέων της πόλης, υπηρεσιακών στελεχών και πολλών συναδέλφων.

Η ομιλία του κ. Νίκου Μαραντζίδη, αναπληρωτή καθηγητή Πολιτικών Επιστημών Πανεπιστημίου Μακεδονίας, φώτισε και ανέδειξε το πρωτοπόρο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα της Θεσσαλονίκης, το οποίο αποτελεί οδηγό στη δράση των συνδικάτων.

Η εμπνευσμένη διάλεξη του κ. Άρη Καζάκου, καθηγητή Εργατικού Δικαίου Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τεκμηρίωσε εμπεριστατωμένα τις ανατροπές στις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Έδωσε όμως και πολλές απαντήσεις, για τις δυνατότητες που υπάρχουν και δημιουργούν ελπίδες και αισιοδοξία, πως ο κόσμος της εργασίας μέσα από κοινωνικούς αγώνες, αλλά και νομικές διεκδικήσεις, μπορεί να ανακτήσει και να προασπίσει δικαιώματα και κατακτήσεις.

Το κλίμα αλληλεγγύης που κυριάρχησε στη 30η Γ.Α.Σ, οι αποφάσεις της για αδιάκοπο αγώνα κατά των μνημονίων και έναν Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών υπό δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο, οι καταστατικές αλλαγές και οι προτάσεις για συλλογικές δράσεις, καθιστούν την ΕΕΤΕ-ΟΤΕ με τις πρωτοβουλίες της πρωταγωνιστή για ένα επιχειρησιακό σωματείο στον όμιλο ΟΤΕ μέσα από δομικές αλλαγές που οι καιροί επιβάλλουν και οι εργαζόμενοι απαιτούν…

Υ.Γ. Οι συνάδελφοι μπορούν να παρακολουθήσουν αποσπάσματα της ημερίδας-αφιέρωμα μέσα από την ιστοσελίδα της Ένωσής μας www.eete-ote.gr


Για το Δ.Σ. της ΕΕΤΕ-ΟΤΕ

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας

Νίκος Πυλαφάς

Ανδρέας Κυτέας

Ακολουθήστε μας :

Social Media