Σύνδεση

eetetote up

Αριθμ. Πρωτ.:1513 Αθήνα 15 Ιουλίου 2014

Διαχωρισμός σε «παλιούς» και «νέους» στο NMC

Την Τρίτη 8/7 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων της Διεύθυνσης Διαχείρισης Δικτύου & Βλαβοδιαχείρισης Σταθερής & Κινητής, του HR και των ενδιαφερόμενων σωματείων: ΕΕΤΕ-ΟΤΕ, ΠΕΤ-ΟΤΕ, ΕΜΗΕΤ-ΟΤΕ, για το πρόγραμμα εργασίας στο NMC. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κατατέθηκαν δυο προτάσεις:

  1. Η ενιαία πρόταση ΠΕΤ-ΟΤΕ και ΕΜΗΕΤ που διαχωρίζει τους συναδέλφους σε «παλιούς και νέους» και θεωρεί ως δεδομένο ότι θα πάμε σε βάρδιες 5-3. Η πρόταση αυτή προτείνει ένα ελεύθερο πρόγραμμα για τους «παλιούς» συναδέλφους  (στα πρότυπα του προγράμματος που ακολουθούσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια) ενώ οι νεοεισερχόμενοι «πιτσιρικάδες» συνάδελφοι της OTEPLUS να μπαίνουν κατευθείαν στο προτεινόμενο από τη Διοίκηση πρόγραμμα 5-3 με στόχο να αντικαταστήσουν όλους όσους σήμερα κάνουν βάρδια. Κρίνεται σκόπιμο να αναμοχλεύσουμε τη μνήμη μας και να θυμηθούμε ότι οι κύριοι Καπριδακης και Σκιαθίτης σε ενημέρωση προ μηνός της Ομοσπονδίας είχαν διαμηνύσει σχετικά με το πρόγραμμα ότι θα «συνεχίσει ως έχει μέχρι σήμερα» δηλαδή ελεύθερο πρόγραμμα κι έπειτα αναίρεσαν και ζητήθηκε η εφαρμογή προγράμματος με pattern. Άρα η παραπάνω πρόταση για ελεύθερο πρόγραμμα είχε απορριφθεί. Αυτό που τη διαφοροποιεί είναι η απριόρι υιοθέτηση του 5-3.
  2. Η δεύτερη πρόταση ήταν από το σωματείο μας. Εναρμονισμένοι με τις προδιαγραφές που είχαν τεθεί σε προηγούμενη συνάντηση, δηλαδή πρόγραμμα βασισμένο σε pattern και αναλογιζόμενοι τόσο τις ανάγκες των συναδέλφων όσο και τις υπηρεσιακές στο τμήμα, χωρίς να ξεχωρίζουμε κανέναν, ζητήσαμε την εφαρμογή pattern ανά ομάδα, αντί του συνολικού που ήθελε η Διοίκηση και για τις τρεις ομάδες (voice, data/ip, transport) και ενίσχυση της κάθε μιας από τις παραπάνω τρεις ομάδες με επιπλέον άτομα για τις βάρδιες.

Προκρίθηκε η πρώτη πρόταση ως «πλειοψηφούσα» η οποία έλαβε και τις ευλογίας της Διοίκησης κι επειδή δεν εγκρίθηκε ομόφωνα από όλα τα σωματεία θα παραπεμφθεί στην ΟΜΕ-ΟΤΕ για να προχωρήσουν στην υλοποίησή της.

Η  «πλειοψηφούσα» πρόταση εξυπηρετεί την Διεύθυνση να προχωρήσει στο 5-3 απευθείας στους νεοεισερχόμενους ενώ πιέζει το HR  να προβεί ταχύτατα σε προσλήψεις ώστε να απομακρυνθούν όσο το δυνατόν συντομότερα οι «παλιοί» και «κοστοβόροι» συνάδελφοι. Εν τω μεταξύ αν κάποιοι από αυτούς παραμείνουν στις βάρδιες με ή χωρίς την θέλησή τους και το υπόλοιπο 80% κάνει το 5-3 τότε εξωθούνται κι αυτοί να το ακολουθήσουν θέλοντας και μη.

Η ΕΕΤΕ-ΟΤΕ δεν πρόκειται να γίνει ποτέ και για κανένα λόγο υποστηρικτής των προτάσεων της Διοίκησης που οδηγούν σε φαινόμενα άνισης μεταχείρισης μεταξύ των συναδέλφων ανεξάρτητα από τον αν ανήκουν στη μητρική ή σε θυγατρική εταιρεία του ομίλου ΟΤΕ.

Ενόψει της συνάντησης την ερχόμενη Δευτέρα 21/7  στην  ΟΜΕ-ΟΤΕ δηλώνουμε ότι επιμένουμε στην πρότασή μας και δεν πρόκειται να δεχτούμε διαχωρισμό του προσωπικού σε παλιούς και νέους.Οι εργαζόμενοι μας κρίνουν όλους…

 

Για το Δ.Σ. της ΕΕΤΕ-ΟΤΕ

Ο Πρόεδρος                                 Ο Γεν. Γραμματέας

Σταύρος Μηλιώνης                            Ανδρέας Κυτέας

 

Social Media