Σύνδεση

eetetote up

Αριθμ. Πρωτ.:1585 Αθήνα  Οκτώβριος 2014

 

“ΠΑΝΤΩΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ” ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ…

Τον περασμένο Μάρτιο είχαμε αποστείλει στον κ. Θεοχαρόπουλο την παρακάτω επιστολή με θέμα τα εργατικά ατυχήματα στον ΟΤΕ:

 

Αριθμ. Πρωτ.:1449

Αθήνα 20 Μαρτίου 2014

ΠΡΟΣ: Τον Γεν. Δ/ντή Τεχνολογίας και Λειτουργιών ομίλου ΟΤΕ κ.. Θεοχαρόπουλο Στέφανο

Κύριε Γενικέ,

Τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί σημαντικά τα εργατικά ατυχήματα στον ΟΤΕ με μοιραία κάποιες φορές αποτελέσματα. Οι βασικοί λόγοι της αύξησής τους είναι η εντατικοποίηση της εργασίας, η πλημμελή εφαρμογή των κανόνων ασφάλειας και κυρίως τα μονομελή συνεργεία.

Η ΕΕΤΕ-ΟΤΕ έχει αναδείξει επανειλημμένα αυτό το θέμα τονίζοντας ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζόμενων η ασφάλεια κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των υπηρεσιακών καθηκόντων του προσωπικού της επιχείρησης. Είναι αντίφαση η Διοίκηση να επαίρεται για το κοινωνικό πρόσωπο του ΟΤΕ και ν’ αδιαφορεί για την ασφάλεια των εργαζομένων του.

Το τελευταίο διάστημα έχει στην πράξη αποδειχθεί ότι η ύπαρξη συνεργείων δύο ατόμων λειτούργησε καταλυτικά στην πρόληψη και αντιμετώπιση ατυχημάτων στον τόπο εργασίας ή στην άμεση μεταφορά συναδέλφων για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών με αποτέλεσμα να αποφύγουμε περισσότερες δυσάρεστες καταστάσεις.
Παρ’ όλα αυτά παραμένουν ακόμη πολλές περιοχές αγροτικές, ημιαστικές, αστικές στις οποίες, κατά παράβαση των κανόνων ασφάλειας, οι προϊστάμενοι πιέζουν για μονομελή συνεργεία προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγικότητα και να φανούν αρεστοί στη Διοίκηση αδιαφορώντας για την ασφάλεια των εργαζόμενων.

 

Κύριε Γενικέ,

Σας καλούμε να τηρήσετε τις δεσμεύσεις σας και να επιβάλετε πολύ συγκεκριμένους κανόνες στο ζήτημα αυτό δίδοντας συγκεκριμένες οδηγίες στους προϊσταμένους των υπηρεσιακών λειτουργιών του πεδίου.

Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από τους αριθμούς και τα κέρδη…

 

 Έξι μήνες μετά διαπιστώνουμε ότι η κατάσταση όχι μόνο δεν βελτιώθηκε αλλά τα εργατικά ατυχήματα αυξάνονται με ανησυχητικό ρυθμό. Έχουμε συγκεκριμένα στοιχεία που το αποδεικνύουν. Επιτέλους καλούμε για μια ακόμα φορά τη Διοίκηση να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες που της αναλογούν.

 

Για το Δ.Σ. της ΕΕΤΕ-ΟΤΕ

Ο Πρόεδρος                                 Ο Γεν. Γραμματέας

Σταύρος Μηλιώνης                            Ανδρέας Κυτέας

 

Social Media