Σύνδεση

eetetote up

Αριθμ. Πρωτ.:1753 Αθήνα 18 Φεβρουαρίου 2015

 

ΟΧΙ ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΩΝ
ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ

 

Η Διοίκηση του Οργανισμού, αξιοποιώντας τη διαδικασία ένταξης των συναδέλφων της OTEplus στον ΟΤΕ ως δεύτερης ταχύτητας εργαζομένων (η πρόσφατα υπογραφείσα ΣΣΕ) δείχνει τα δόντια της με μια ομοβροντία 14 απολύσεων.

Η Διοίκηση ισχυρίζεται ότι έχει στοιχειοθετήσει τις περιπτώσεις των υπό απόλυση συναδέλφων, όμως εμείς θεωρούμε ότι εξυπηρετούνται σκοπιμότητες. Επισημαίνουμε ότι σε κάθε περίπτωση συναδέλφου που κραυγαλέα λειτουργεί σε βάρος του ΟΤΕ και των ίδιων των συναδέλφων του, δεν αντιτιθέμεθα στην τήρηση των προβλεπόμενων πειθαρχικών διαδικασιών με διαφάνεια και τεκμηρίωση. Όμως αυτές οι απολύσεις με τον τρόπο που γίνονται δείχνουν τη σκοπιμότητα της Διοίκησης να καλλιεργήσει κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας, με σκοπό να περάσει στο μέλλον χωρίς αντιδράσεις την περεταίρω εντατικοποίηση της εργασίας στην εταιρία.

Η ΕΕΤΕ-ΟΤΕ είχε επισημάνει έγκαιρα τον κίνδυνο που προέκυπτε από τη πρόθεση της Διοίκησης να έχει την ευχέρεια απολύσεων και εν όψει και του project PanIP που επεξεργάζονται και αναμένεται να συρρικνώσει τις θέσεις εργασίας στον όμιλο κάνει ήδη το πρώτο βήμα.

Η ηγεσία της ΟΜΕ-ΟΤΕ και τότε αλλά και τώρα, για άλλη μια φορά προτίμησε να στρουθοκαμηλίσει και να προσποιηθεί ότι δε βλέπει αυτό που έρχεται. Τώρα καλούμαστε άμεσα να αντιμετωπίσουμε θεσμικά τις απολύσεις των συναδέλφων αυτών της OTEPlus. Εμείς όταν λέμε θεσμική αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού, εννοούμε την από κοινού με την Διοίκηση στα πλαίσια της λειτουργίας ενός θεσμοθετημένου οργάνου, την μία προς μία εξέταση αυτών των απολύσεων.

Καλούμε την ηγεσία της ΟΜΕ-ΟΤΕ και τα σωματεία του χώρου να απαιτήσουμε από κοινού την θεσμική αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού με τον τρόπο που προτείνουμε και ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.

 

Για το Δ.Σ. της ΕΕΤΕ-ΟΤΕ

       Ο Πρόεδρος                                 Ο Γεν. Γραμματέας

Σταύρος Μηλιώνης                             Ανδρέας Κυτέας

 

Social Media