Σύνδεση

 

 

" Τί γνωρίζεις για την ηθική και ψυχολογική παρενόχληση στον χώρο εργασίας; "

 

Τί είναι η συναισθηματική βία στον χώρο εργασίας;

Πώς εκδηλώνεται; Από ποιούς και γιατί;

Πώς αντιμετωπίζεται;

Η ηθική κακομεταχείριση στο χώρο εργασίας ως φαινόμενο σε χώρες όπως οι ΗΠΑ αλλά και στην Ευρώπη, έχει απασχολήσει νομικούς και ψυχολόγους οι οποίοι μάλιστα έχουν αποδώσει και ιδιαίτερο χαρακτηρισμό. Πρόκειται για το «σύνδρομο Mobbing» που με απλά λόγια ορίζεται ως η διαρκής ψυχολογική επίθεση σε βάρος ενός εργαζομένου είτε από τον εργοδότη είτε από συναδέλφους του με σκοπό το άτομο αυτό να απομονωθεί, να εξευτελιστεί και ίσως τελικά να παραιτηθεί από την εργασία του.

Αν και στην Ελλάδα το mobbing δεν έχει αναγνωρισθεί επισήμως ως σύνδρομο  και δυστυχώς ακόμα δεν έχει ένα σταθερό νομοθετικό έρεισμα, οι συνέπειες του δε μπορούν να υποτιμηθούν.

Γνωρίζατε ότι:

- 1 στους 10 Έλληνες έχει βιώσει συνθήκες εκφοβισμού στη δουλεία του ;

- Το 5% των Ελλήνων εργαζομένων έχει αναφέρει περιστατικά σωματικής βίας στο χώρο εργασίας ;

- Το 8% του συνολικού πληθυσμού της Ευρώπης έχει υποστεί mobbing ;

- To 50% των θυμάτων του συνδρόμου έχει εκδηλώσει έντονο γενικευμένο άγχος ;

Η ΕΕΤΕ ΟΤΕ Δυτικής Ελλάδας καλεί ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους του ΟΤΕ να ενημερωθούν για το mobbing την Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2015 στις 18:30 στην Ισόγεια Αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας .

Η ενημέρωση θα γίνει από την κα Μαριανή Παπανικολάου, ψυχολόγο και σύμβουλο του Δικτύου Υπηρεσιών Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ.

 

ToΔ.Σ της ΕΕΤΕ ΟΤΕ Δυτικής Ελλάδος 

 
 
 

Social Media