Σύνδεση

eetetote up

 

Αριθμ. Πρωτ.: 1936                                                                                                     Αθήνα: 16/11/2015                                         

                                   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

 

Συμπληρώνονται σαράντα δύο χρόνια από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου και του αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία, το δικαίωμα στη μόρφωση, το δικαίωμα στην εργασία και την αξιοπρεπή ζωή.

Το Νοέμβρη του '73 η νεολαία και ο ελληνικός λαός πάλεψαν απέναντι στην τυραννία της Χούντας, βροντοφωνάζοντας Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία και απέδειξαν πως οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν δίνονται ποτέ.

Σήμερα αγωνιζόμαστε για μία Ελλάδα της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας, σε μία Ευρώπη στην οποία οι λαοί παλεύουν για να υψώσουν το ανάστημά τους απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Τώρα, ορθώνουμε το ανάστημα μας απέναντι στους εκφραστές αυτών των πολιτικών, οι οποίοι επιδιώκουν να γονατίσουν τον κόσμο της εργασίας και της νεολαίας μέσα από οικονομικά πραξικοπήματα όπως αυτό της 12ης Ιουλίου.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ και τις τηλεπικοινωνίες, οι εργαζόμενοι της χώρας μας, εμπνέονται ακόμη και σήμερα από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και συνεχίζουν με ενότητα τους αγώνες των τελευταίων χρόνων, απέναντι στην λιτότητα και τους μονόδρομους των μνημονίων.

Η ΕΕΤΕ-ΟΤΕ, συμμετέχοντας μαζί με τους άλλους συλλόγους του Ομίλου και την Ομοσπονδία στο τριήμερο μνήμης του ξεσηκωμού, κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο του Πολυτεχνείου και αντί για στεφάνι θα ενισχύσει, συμβολικά, τον αγώνα που δίνουν οι συνάδελφοι της WIND για συλλογική σύμβαση και προστασία από τις απολύσεις. 

 

 

Social Media