Σύνδεση

eetetote up

Αριθμ. Πρωτ.:1945 Αθήνα 2/12/2015

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

 

Την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου έχει προκηρυχτεί 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία η οποία αποτελεί την ευκαιρία να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στα μέτρα που εφαρμόστηκαν και συνεχίζουν να εφαρμόζονται και επηρεάζουν όχι μόνο τα εργασιακά αλλά ένα σύνολο ζητημάτων της καθημερινότητας και της διαβίωσής μας.

Ειδικότερα σε αυτήν την απεργία διεκδικούμε την κατοχύρωση τους συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και την αντίσταση στο ξεθεμελίωμά του που επιχειρείται.

Δηλώνουμε και διαδηλώνουμε ένα μεγάλο ΟΧΙ για τα νέα μέτρα που αφορούν μεταξύ άλλων

  •  Το Ασφαλιστικό
  •  Τη φορολογία (αυξήσεις φόρων, μονιμοποίηση ΕΝΦΙΑ κ.α.)
  •  Τις εργασιακές σχέσεις (συλλογικές διαπραγματεύσεις, ελευθερία συνδικαλιστικής δράσης)
  •  Τις ιδιωτικοποιήσεις (εκποίηση δημόσιας περιουσίας και το 10% του ΟΤΕ)
  •  Την υγεία και την παιδεία (μείωση προσωπικού, ελαχιστοποίηση κονδυλίων, ενίσχυση των ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.α.).

Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ έχουμε παλέψει τα τελευταία χρόνια με ποικίλους τρόπους τα μνημόνια και τις πολιτικές λιτότητας. Έχουμε αντισταθεί στις ιδιωτικοποιήσεις και στην πώληση του ΟΤΕ στη D.T. Έχουμε αντιπαλέψει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και την ύπαρξη πολλών ταχυτήτων εργαζομένων στον Όμιλο.

Συνεχίζουμε τον αγώνα κατά των μνημονίων και της λιτότητας. Καλούμε τους συναδέλφους μας να πάρουν μέρος στην απεργία της 3ης Δεκεμβρίου και μαζί με τους υπολοίπους εργαζόμενους να διεκδικήσουν αγωνιστικά:

  •  Επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων
  •  Να παραμείνει το 10% του ΟΤΕ στο ελληνικό δημόσιο
  •  Να σταματήσουν οι διακρίσεις μεταξύ των εργαζομένων του Ομίλου και ο ηλικιακός ρατσισμός.
  •  Σταθερή εργασία με προστασία από τις απολύσεις για όλους
  •  Να σταματήσει η λεηλασία των πόρων του ΟΤΕ ( χαλκός, ακίνητα κ.λ.π)

Η Ενωση μας, η ΕΕΤΕ-ΟΤΕ, συμμετέχει στην απεργία, στις συγκεντρώσεις και τις πορείες σε όλη τη χώρα και καλεί όλους τους συναδέλφους να συμβάλλουν στη συμμετοχή και στην περιφρούρησή της.

Καλούμε επίσης το προσωπικό ασφαλείας να εργαστεί προς εκπλήρωση των σκοπών για τους οποίους διατίθεται (ασφάλεια των εγκαταστάσεων της επιχείρησης και εξυπηρέτηση βασικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου) σύμφωνα με το άρθρο 21 του Νόμου 2224/1994.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση οι συνάδελφοι που εκτελούν χρέη ποσοστού ασφαλείας καλούνται να απασχοληθούν σε εργασίες μη συμβατές με τα παραπάνω, πρέπει να επικοινωνούν με τα συνδικαλιστικά τους όργανα για να έχουν την αντίστοιχη κάλυψη.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ , ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΜΑΣ.

 

Social Media