Σύνδεση

Τα περιοδικά μας
● Οθόνη
● e-νημέρωση

Περισσότερα...

Δελτία Τύπου
● Νέα
● Ανακοινώσεις

Περισσότερα...

Προβληματισμοί
● Ιδέες
● Σκέψεις

Περισσότερα...

eetetote up

Consolidation

Αγαπητοί συνάδελφοι, 

Η συνάντηση της διαπραγματευτικής ομάδας της ΟΜΕ καθώς και των προέδρων – γραμματέων ΠΕΤ, ΕΕΤΕ, ΕΜΗΕΤ, με τη διοίκηση του ΟΤΕ για τις εργολαβίες έγινε Πέμπτη 9/6.

Πραγματοποιήθηκε μετά από έντονες διαμαρτυρίες για την εφαρμογή των εργολαβιών και τις πολλές και σοβαρές ανησυχίες μας για την εκχώρηση έργου στους εργολάβους.

Από τη διοίκηση ήταν οι Χ. Φουσκούδης , Β. Γαβρόγλου και Β.Δακουτρός.

Από την ενημέρωση του Χ. Φουσκούδη βγαίνουν τα εξής:                                                                

  • Η έναρξη επίσημα γίνεται 30/6 και έως 1/9 θα είναι περίοδος προσαρμογών και ανοχής απέναντι στις εργολαβίες, όπως και με τις παλιές συμβάσεις. Κατά τις διαβεβαιώσεις του εισηγητή «θα αφορούν έργο το οποίο είχαν και παλιότερα και τίποτε νεότερο». Μετά τις 1/9 και έως το τέλος του χρόνου θα εφαρμοσθούν όλες οι διορθώσεις που θα προκύψουν από την καλοκαιρινή λειτουργία και από το νέο έτος οι εργολαβίες θα δουλεύουν με σύστημα και απαιτήσεις SLA.
  • Για να «τεκμηριώσουν» ότι δεν δίνουν πρόσθετο έργο επικαλεστήκαν τον προϋπολογισμό για τις εργολαβίες που κατά αυτούς «είναι ίδιος με πέρυσι»…
  • Αρνήθηκαν «κατηγορηματικά» ότι έχουν δοθεί σε εργολαβία οι νέες συνδέσεις παρόχων πιλοτικά σε Κέρκυρα και Θεσσαλονίκη (πιθανά να το «μάζεψαν», μετά τις αντιδράσεις), το ίδιο έκαναν και για την Πάτρα.
  • Για τα ΣΑΡ προσπάθησαν -μάλλον επικοινωνιακά- να υποτιμήσουν την καταγγελία μας, αναφέροντας: «εντάξει, αν είναι κάτι που συνήθως το αποφεύγουν οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ και πρόκειται για τεχνολογία του σε λίγο φεύγει, να το πάρουμε πίσω από τις εργολαβίες….».
  • Για τις επισημάνσεις μας πως με την περικοπή επιδομάτων μετακίνησης οδηγούν έμμεσα στην εκχώρηση έργου εργολαβία, επαναλάμβαναν ότι προτιμούν ο εργαζόμενος του ΟΤΕ να απασχολείται σε έργο παρά σε επίβλεψη ή μετακίνηση
  • Από την ενημέρωση προέκυψε ότι 450 εργαζόμενοι των εργολάβων έχουν πλέον διαπίστευση, ήτοι υπάρχουν στις υπηρεσίες ασφάλειας κτιρίων τα στοιχεία τους και έχουν κάρτα εισόδου σε επιλεγμένες εγκαταστάσεις του ΟΤΕ.
  • Όταν επιμέναμε πως «αφού δεν κάνουν προσλήψεις -σε ειδικότητες ή συνολικά- οι υπηρεσίες θα σπρώχνουν εκ των πραγμάτων έργο στην εργολαβία γιατί δεν θα μπορούν να το επιτελέσουν» δεν απαντούσαν.
  • Για τη στάση των άλλων συλλόγων μπορούμε να παρατηρήσουμε τα εξής:  Από την ΠΕΤ εστίαζαν στην ασφάλεια των εγκαταστάσεων, αλλά με τη «διαπίστευση» ανθρώπων του εργολάβου, αυτό μάλλον παρακάμπτεται! Από την ΕΜΗΕΤ εστίαζαν μάλλον στην «ποιοτική επίβλεψη» των εργολάβων την οποία (η συντεχνιακή λογική της ΕΜΗΕΤ) διασφαλίζει ο μηχανικός. Ο πρόεδρος της ΟΜΕ έκλεισε μετά την ενημέρωση προτείνοντας «οι πρόεδροι των τριών συλλόγων, ανά δεκαήμερο, να συναντάται με τον υπεύθυνο Χ. Φισκούδη και να του μεταφέρει «παρατράγουδα» με τις εργολαβίες ανά την Ελλάδα».
  • Από τη μεριά μας εστιάσαμε στις τεκμηριωμένες καταγγελίες για την εκχώρηση έργου στις εργολαβίες και την ανάγκη προσλήψεων. Όσο φθίνει το προσωπικό του ΟΤΕ και δεν γίνονται προσλήψεις η εργολαβία θα αποτελεί την «εύκολη και επιθυμητή για τη δκση του ΟΤΕ λύση». Πρέπει να ελέγξουμε τα λεγόμενα της διοίκησης και να δούμε τι πραγματικά θα κάνουμε στην Πάτρα με τις νέες συνδέσεις παρόχων γιατί και εκεί αρνείται ότι υπάρχει εργολαβία. 

 

Συνάδελφοι,

Πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα και εγρήγορση για να αποτρέψουμε την εκχώρηση σε εργολάβους-συνεργάτες, δικού μας έργου και σας καλούμε να είστε σε συνεχή επικοινωνία με το Σωματείο μας και τις Τοπικές Διοικούσες για οποιοδήποτε φαινόμενο παρατηρήσετε. 

Η ΕΕΤΕ-ΟΤΕ ξεκινά να λειτουργεί παρατηρητήριο εργολαβιών ανά την Ελλάδα, αυτό θα λειτουργήσει μόνο με τη δική σας βοήθεια και συνδρομή.

 

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος                                 Ο Γεν. Γραμματέας

Σταύρος Μηλιώνης                            Ανδρέας Κυτέας

 

 

Social Media