Σύνδεση

Τα περιοδικά μας
● Οθόνη
● e-νημέρωση

Περισσότερα...

Δελτία Τύπου
● Νέα
● Ανακοινώσεις

Περισσότερα...

Προβληματισμοί
● Ιδέες
● Σκέψεις

Περισσότερα...

eetetote up                 

 

                                                                     Ήλθον, είδον και απήλθον

Αθήνα 29-11-2016                                                                                              Αρ. Πρωτ. 2149

 

Σε συνάντηση κάλεσε τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου η Διοίκηση του ΟΤΕ, την ΟΜΕ-ΟΤΕ και τους Προέδρους των Σωματείων προκειμένου να μας  ενημερώσει για τρέχοντα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους.Πρώτο στην ατζέντα ήταν το θέμα του Consolidation.

Consolidation

Aπό την πλευρά της δίοικησης βέβαια όλα βαίνουν καλώς και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.Από τη μεριά της Ομοσπονδίας και των Σωματείων μπήκαν διάφορα θέματα για τα οποία όμως  στην ουσία για κανένα η δίοικηση δεν μπήκε  σε συζήτηση παρά τη σχετική ανακοίνωση της ΟΜΕ-ΟΤΕ όπου ανέφερε ότι “Οι εκπρόσωποι της Διοίκησης δεσμεύτηκαν να εξετάσουν τα ανωτέρω ζητήματα”.

Στο μόνο που στάθηκαν είναι στις καταγγελίες ότι εργολάβοι χρησιμοποιούν resources( γραφεία, Η/Υ) του ΟΤΕ και σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν εγκατασταθεί σε χώρους εργασίας μας, για το οποίο δεσμεύθηκαν να διερευνήσουν.

Βάλαμε επίσης το θέμα της νέας υπηρεσίας Cosmote@Yourservice και στην ανάγκη να υλοποιείται από συναδέλφους δεδομένου ότι ο εργολάβος θα έρχεται σε απευθείας επαφή με τον πελάτη.

Δε συμμερίστηκαν ακόμα τον προβληματισμό που θέσαμε για τους συναδέλφους ΗΜ και ΗΠ , των οποίων το έργο σιγά σιγά χάνεται και δήλωσαν ότι θα απασχοληθούν αλλού….

Από την ενημέρωση κρατάμε ότι δε θα χαθεί καμία θέση εργασίας και ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας που βλέπουμε να γιγαντώνουν 4 εταιρείες, τις οποίες παράλληλα εκπαιδεύουμαι και θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να δoθούν ενδεχομένως και άλλα καθήκοντα.

Νέος τρόπος Μισθοδοσίας

Στην ίδια συνάντηση για άλλη μία φορά η δίοικηση ανακοίνωσε εν είδη τελεσιγράφου την απόφαση της να τινάξει για άλλη μία φορά τον οικογενειακό προγραμματισμό των εργαζομένων, αλλάζοντας τον τρόπο μισθοδοσίας που για δεκαετίες ισχύει στον ΟΤΕ.

Θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε και να καταλάβουμε τη σκοπιμότητα της αλλαγής αυτής αν δεν ζητούσαν από εμάς να πληρώσουμε το μάρμαρο.

Για μία απόφαση της διοίκησης που έρχεται σε αντίθεση με τη συνήθη επιχειρηματική πρακτικής της εταιρείας, θα στερηθούν οι συνάδελφοι μέρους του μισθού τους για τον επόμενο χρόνο.

Στη συζήτηση που έγινε, το σωματείο μας πρότεινε να επωμισθεί η Διοικηση αυτό το κόστος ή στη χειρότερη περίπτωση να επιμερισθεί και στα δύο μέρη.

Απορρίφθηκε επί τόπου κάθε τέτοιο ενδεχόμενο και η συζήτηση περιστράφηκε στο να δοθούν κάποια δάνεια σε όσους συναδέλφους αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Είναι βέβαιο ότι τα στελέχη του top managment  δε μπορούν να αντιληφθούν τα προβλήματα που δημιουργούνται στους συναδέλφους από την παρακράτηση σε κάθε πληρωμή  του 1/24 του μισθού. Κινούνται σε άλλες τάξεις μεγέθους μισθού και σε άλλο κόσμο. Μια σύγκριση ίσως θα ήταν χρήσιμη!

Περιφρόνηση

Πριν καλά καλά ολοκληρωθεί η συνάντηση και πριν αποχωρήσουμε από την αίθουσα συνεδρίασης η διοίκηση έστειλε σε όλους την ενημέρωση για το νέο τρόπο μισθοδοσίας περιφρονώντας με τον πλέον φανερό τρόπο το συνδικαλιστικό κίνημα και την ηγεσία του , στον ΟΤΕ.

Για ποιο λόγο λοιπόν έγινε η συνάντηση? Για να επικυρώσουμε μια ειλημμένη απόφαση?

Δηλώνουμε απερίφραστα και σε κάθε κατεύθυνση ότι ρόλο μαριονέτας δε παίξαμε και δε θα παίξουμε ποτέ στο μέλλον.

Δράση ΤΩΡΑ!!!

Δηλώνουμε επίσης ότι οι μονομερείς ενέργειες της Διοίκησης που το τελευταίο διάστημα είναι συνεχείς                          (Μισθοδοσία,Parking ,5-3)  θα μας βρουν απέναντι.

Θα αντισταθούμε με κάθε μέσο στον ιδιότυπο αυτό τσαμπουκά που επιχειρεί να επιδείξει η δίοικηση και καλούμε Ομοσπονδία και Σωματεία να αντιδράσουν συντονισμένα και οργανωμένα.

Ζητάμε από την ΟΜΕ-ΟΤΕ άμεση σύγκλιση της  Διευρυμένης Εκτελεστικής με τη συμμετοχή των  Σωματείων για να εκτιμηθεί η κατάσταση και γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να προστατέψουμε την αξιοπρέπεια αλλά και τα δικαιώματα μας.

 

 

Social Media