Σύνδεση

Τα περιοδικά μας
● Οθόνη
● e-νημέρωση

Περισσότερα...

Δελτία Τύπου
● Νέα
● Ανακοινώσεις

Περισσότερα...

Προβληματισμοί
● Ιδέες
● Σκέψεις

Περισσότερα...

Τον τελευταίο χρόνο η προσπάθειά μας για να υπάρξει εξέλιξη στο θέμα των κλιμακίων ήταν διαρκείς και ποτέ δεν πάψαμε να πιστεύουμε ότι είναι ένα θέμα στο οποίο η αντιμετώπισή του έπρεπε και πρέπει να είναι μαζική και κυρίως συλλογική. Δεν σας κρύβουμε ότι αισθανόμαστε κατά κάποιον τρόπο δικαιωμένοι από τις τελευταίες εξελίξεις και την απόφαση της ΟΜΕ ΟΤΕ να καλέσει τους συναδέλφους για συμμετοχή στην δικαστική προσπάθεια της διεκδίκησης των κλιμακίων, μιας και ο Σύλλογος μας είχε πρωτοστατήσει από τον περασμένο Απρίλιο (τότε μόνοι μας διαβάστε εδώ και σήμερα όλοι μαζί) για την ανάσυρση του θέματος από την αδράνεια που είχε ‘πέσει’ το θέμα. Παρ΄ όλες τις ενστάσεις μας επί της διαδικασίας, χαιρετίζουμε και συμμετέχουμε στην προσπάθεια της ΟΜΕ ΟΤΕ.

 

eetetote up            

Αθήνα 14-2-2017                                                                                              Αρ. Πρωτ. 2187

 

Προς τη Διοίκηση της ΟΜΕ-ΟΤΕ
 
Σχετικά με το θέμα των κλιμακίων γνωρίζετε ότι η ένωση μας πρωτοστάτησε στην ανάσυρση του από την αφάνεια και την αδράνεια που για τόσα χρόνια είχε “παραπέσει”.
Το χαρακτηρίζουμε ως ιδιαίτερα σοβαρό και ως τέτοιο το αντιμετωπίζουμε.
Είμαστε χαρούμενοι που έστω και τώρα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ξεκινάμε μια διαδικασία έστω και δικαστικής διεκδίκησης. Είναι κάτι που το θέλουμε και το είχαμε έντονα ζητήσει και απαιτήσει.
Η Ένωση μας παρά τις πολλές ενστάσεις που έχει σχετικά με την προτεινόμενη διαδικασία αποφάσισε να ταυτιστεί με την ΟΜΕ-ΟΤΕ στις επόμενες κινήσεις της και αυτό γιατί διαχρονικά πιστεύουμε και υποστηρίζουμε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει ενωμένο και συντεταγμένο να διεκδικεί και να κερδίζει.
Με αυτό το γνώμονα παραχωρήσαμε στην ΟΜΕ το δικαίωμα της διαπραγμάτευσης και της απόφασης των διαδικαστικών της προσφυγής στη δικαιοσύνη για τα κλιμάκια.
Οι ενστάσεις μας πολλές και διατυπώθηκαν:

ι) Για ποιο λόγο να συστήνουμε μόνο ένα νομικό γραφείο,
ιι) για το ύψος του οικονομικού αντιτίμου και το τρόπο καταβολής του ( θα μπορούσε για παράδειγμα να είναι σε δύο δόσεις, μία στην αρχή και μία με την εκδίκαση ( όποτε γίνει).
ιιι) Για τη διαδικασία συλλογής των δικαιολογητικών και της δικηγορικής αμοιβής.
iv)  Για το χρόνο εκδίκασης, που κατά κοινή ομολογία είναι πολύ μακρινός και θα πρέπει να γίνει προσπάθεια να γίνει κοντινότερος.
v) Για τον κίνδυνο να γίνει προσπάθεια από κάποιους να  συσχετιστεί το θέμα με τη διαπραγμάτευση για τη νέα ΣΣΕ.
Μας ζητάτε για πρώτη φορά στα χρονικά να συνυπογράψουμε μία ανακοίνωση της ΟΜΕ ΟΤΕ. Δηλώνουμε ευτυχείς που η ΟΜΕ-ΟΤΕ ζητά κάτι τέτοιο από τα Σωματεία μέλη της. Είναι μία διαδικασία που δεν υπήρχε και δεν προβλέπεται από πουθενά και χαιρετίζουμε την εισαγωγή της. Περιμένουμε να συμβεί το ίδιο και σε άλλα σοβαρά ζητήματα όπως η νέα Συλλογική Σύμβαση.
Δε θα είμαστε εμείς που θα αποδυναμώσουμε μία συνολική και πλειοψηφούσα απόφαση της ΟΜΕ και δηλώνουμε ότι θα ακολουθήσουμε πιστά τα συμφωνημένα .Η υπογραφή μας έχει αυτό και μόνο το νόημα και σε καμία περίπτωση της ταύτισης. Επίσης δηλώνουμε ρητά   και κατηγορηματικά σε κάθε κατεύθυνση πως περίπτωση συμβιβασμού δε νοείται χωρίς τη σύμφωνη και εγγράφως διατυπωμένη γνώμη μας.
Σε κάθε περίπτωση όμως συνεχίζουμε να έχουμε το αναφαίρετο δικαίωμα της αυτόνομης δράσης όπως το ΔΣ της ΕΕΤΕ ΟΤΕ εκτιμά.
Μετά από όλα αυτά σας επισυνάπτουμε υπογεγραμμένη την ανακοίνωση που μας στείλατε.

 

Διαβάστε επίσης :

  1. Την ανακοίνωση της ΟΜΕ - ΟΤΕ
  2. Ενημερωτικό σημείωμα του νομικού συμβούλου
  3. Εξουσιοδότηση - εργολαβικό του νομικού συμβούλου

 

Social Media