Σύνδεση

Τα περιοδικά μας
● Οθόνη
● e-νημέρωση

Περισσότερα...

Δελτία Τύπου
● Νέα
● Ανακοινώσεις

Περισσότερα...

Προβληματισμοί
● Ιδέες
● Σκέψεις

Περισσότερα...

eetetote up                 

 

Καταγγελία στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας

Αθήνα 28-02-2017                                                                                              Αρ. Πρωτ. 2197

Συνάδελφοι,

HΔιοίκηση του ΟΤΕ αποφάσισε και διέταξε την αλλαγή του τρόπου μισθοδοσίας όπως αυτή συνέβαινε επί πολλά έτη. Με αυτό τον τρόπο ο ήδη βαλλόμενος μισθός μας συρρικνώνεται και άλλο.

Στην προσχηματική ενημέρωση που είχε γίνει από τη Διοίκηση: στα Σωματεία και στην ΟΜΕ-ΟΤΕ, δεν έκανε δεκτή καμία πρόταση μας για μετακύληση του κόστους μετάβασης στη νέα μισθοδοσία στην εταιρεία, ούτε καν ακόμα του επιμερισμού αυτού του κόστους, αλλά το φόρτωσαν όλο στους εργαζόμενους.

Μάλιστα την ίδια στιγμή που υποτίθεται έκαναν τη διαβούλευση, την ίδια στιγμή έστελναν και το ενημερωτικό email στους εργαζόμενους ανακοινώνοντας τις αλλαγές.

Η ΕΕΤΕ-ΟΤΕ ζήτησε από την ΟΜΕ-ΟΤΕ να αντιδράσει σε αυτό τον “ιδιότυπο τσαμπουκά” της Διοίκησης και να ακυρώσει τη σχετική απόφαση. Δυστυχώς αντί αυτού είδαμε ανακοινώσεις που καλλιεργούσαν προσδοκίες για 3 δεκαπενθήμερα μέσα στον Ιανουάριο και παραπάνω χρήματα, που βέβαια ποτέ δεν ήρθαν και ποτέ δεν είχαν προβλεφθεί.

Μη έχοντας άλλη επιλογή η ΕΕΤΕ-ΟΤΕ κατέθεσε σήμερα, μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου μας, καταγγελία στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας προκειμένου να επιληφθεί και να λύσει τη συγκεκριμένη διαφορά διότι θεωρούμε ότι αποτελεί μονομερής βλαπτική μεταβολή από μέρους της εταιρείας που παραβιάζει επιχειρησιακή συνήθεια ετών.

Δηλώνουμε σε όλους και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι θα συνεχίσουμε ακατάπαυστα να αγωνιζόμαστε τόσο για την αξιοπρέπεια όσο και τα δικαιώματα μας.

 

 

Social Media