Σύνδεση

Τα περιοδικά μας
● Οθόνη
● e-νημέρωση

Περισσότερα...

Δελτία Τύπου
● Νέα
● Ανακοινώσεις

Περισσότερα...

Προβληματισμοί
● Ιδέες
● Σκέψεις

Περισσότερα...


eetetote up                 

                                                                

Αθήνα 29-05-2017                                                                                                          Αρ. Πρωτ. 2240

Απολύσεις τριών συναδέλφων αποφάσισε παράνομα και καταχρηστικά η Διοίκηση του ΟΤΕ  την Πέμπτη 25 Μαΐου εφαρμόζοντας για ακόμη μία φορά το άρθρο 13 του Κανονισμού Προσωπικού. Τυλίγοντας σε μία κόλα χαρτί απέλυσε αβασάνιστα και με συνοπτικές διαδικασίες 3 συνάδελφους για παραβίαση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών.

Δεν πρόκειται, ούτε έχουμε την πρόθεση σε καμία περίπτωση να υπερασπιστούμε κανέναν που δεν τηρεί τους νόμους και τους κανονισμούς, θεωρούμε αδιανόητο όμως να μην τηρούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες (πειθαρχικό συμβούλιο) και μάλιστα να απολύεται και να μηνύεται συνάδελφος γιατί αναζήτησε απλά ένα νούμερο στον “ΠΡΟΜΗΘΕΑ” χωρίς να καταφέρει εν τέλει να βρει στοιχεία.

Όλοι οι παροικούντες εν τη Ιερουσαλήμ γνωρίζουμε ότι αυτό αποτελεί καθημερινή πρακτική στις εργασίες του Τεχνικού και όχι μόνο, κόσμου στον ΟΤΕ και είναι αδιανόητο κάποιος να διώκεται και να απολύεται γι αυτό.

Καλούμε τη Διοίκηση να ανακαλέσει τις απολύσεις και να παραπέμψει το θέμα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Να διεξάγει ενδελεχή έρευνα για το ζήτημα και να αποκαλυφθούν όλες οι πτυχές του. Να εκδώσει σαφείς οδηγίες για το ποιος, πότε και με ποιες προϋποθέσεις μπορεί να κάνει τι, είτε στα πληροφοριακά συστήματα είτε στο πεδίο.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ

Eν τω μεταξύ και μέχρι να πράξει αυτό, καλούμε ΟΛΟΥΣ τους συνάδελφους να προστατέψουν τους εαυτούς τους και να μην αναζητούν πληροφορίες στον "ΠΡΟΜΗΘΕΑ" ή σε άλλα πληροφοριακά συστήματα αν αυτό δεν προκύπτει είτε από το WFM, SIEBEL ή γραπτό αίτημα (E-mail) συναδέλφου.

Ζητάμε επίσης από την ηγεσία της ΟΜΕ-ΟΤΕ να σταθεί στο ύψος της και να πάψει επιτέλους να είναι δεκανίκι της Διοίκησης. Να επιβάλει την κατάργηση του άρθρου 13 και να ανακληθούν οι απολύσεις.

Η ΕΕΤΕ-ΟΤΕ με αίσθημα ευθύνης δηλώνει ότι θα παρακολουθήσει στενά το ζήτημα και θα στηρίξει τους συνάδελφους στην προσπάθεια  απονομής δικαιοσύνης.

 

 

 

 

Social Media