Σύνδεση

Τα περιοδικά μας
● Οθόνη
● e-νημέρωση

Περισσότερα...

Δελτία Τύπου
● Νέα
● Ανακοινώσεις

Περισσότερα...

Προβληματισμοί
● Ιδέες
● Σκέψεις

Περισσότερα...

 

 

 Του Σταύρου Μηλιώνη πρ. ΕΕΤΕ ΟΤΕ ("ΟΘΟΝΗ" τ.105)

Για μια προοδευτική πλειοψηφία

Η Ευρώπη τα τελευταία χρόνια στενάζει υπό το βάρος της κρίσης και της οικονομικής στενότητας στην οποία βρίσκεται. Παράλληλα ένα πολύ  μικρό ποσοστό πληθυσμού βλέπει τις καταθέσεις του να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο και συσσωρεύουν αμύθητη πλούτη σε βάρος των πολιτών και των κρατών πολλές φορές.

Οι συντηρητικές κυβερνήσεις που κυριάρχησαν στην γηραιά Ήπειρο τα τελευταία χρόνια συντέλεσαν σε μεγάλο βαθμό στη δημιουργία αυτού του κλίματος.

Ο μύθος ότι η αγορά μπορεί να αυτορυθμιστεί κατέρρευσε από τη στιγμή που ο συσσωρευόμενος πλούτος δεν πήγαινε για επενδύσεις αλλά για αγορά χρέους και ομολόγων χρεοκοπημένων(;) χωρών.

Η απάντηση των άμεσα θιγόμενων από την κρίση ήταν χλιαρή έως ανύπαρκτη εργατικό κίνημα μεθοδικά απαξιωμένο στις συνειδήσεις των πολιτών δεν μπόρεσε να αντιδράσει μαζικά, αποφασιστικά και για όλους, η αδυναμία αυτή οδήγησε ακόμα και αυτό το ίδιο να αλωθεί από συντηρητικές λογικές και ομάδες.

Όταν αντικαταστήσαμε τις βασικές μας αξίες όπως: Αλληλεγγύη, ισότητα, αξιοκρατία με άλλες όπου ο ατομικισμός και οι προσωπικές ανάγκες προηγούνται του συλλογικού τότε χάσαμε το παιχνίδι.

Έχει έρθει η ώρα όμως να ανατρέψουμε τα δεδομένα να γυρίσουμε σελίδα και να κερδίσουμε πάλι.

Μια νέα προοδευτική πλειοψηφία μπορεί και πρέπει να οικοδομηθεί βασιζόμενη σε αξίες και όχι σε πρόσωπα, βασιζόμενη σε αρχές και πρότυπα.

Στο χώρο μας στον Όμιλο ΟΤΕ, πρέπει να κυριαρχήσουν οι προοδευτικές απόψεις και αντιλήψεις. Τι ορίζουμε βέβαια ως προοδευτικό θα ήταν μία καλή ερώτηση…

Σήμερα για μας στον ΟΤΕ προοδευτικό είναι το να μην δεχόμαστε πλέον αμοιβές και εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων, να μην δεχόμαστε ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, αξιοκρατικές προσλήψεις, έλεγχος στις αποφάσεις της διοίκησης που αφορούν το μέλλον μας και το μέλλον της εταιρείας (βλ.Consolidation), προοδευτικό είναι να μη φοβάσαι να συνεργαστείς με κανέναν για το καλό του Ομίλου και των εργαζομένων.

Προοδευτικό είναι να αγωνιζόμαστε για κλαδικό σωματείο και κλαδική σύμβαση στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, προοδευτικό είναι να επιδιώξουμε να έχουμε κοινούς αγώνες και πλαίσιο με τους συναδέλφους μας σε άλλες εταιρείες της  DT, προοδευτικό είναι να είμαστε η εικόνα των αλλαγών που θέλουμε να φέρουμε εκσυγχρονίζοντας πρώτα και καλύτερα τους εαυτούς μας, τα δικά μας Σωματεία.

Διαφάνεια παντού, στις αποφάσεις, στις συνεδριάσεις, στα οικονομικά αποτελέσματα.

Όρια στις θητείες και στις εκπροσωπήσεις. Να μη μπορεί να γίνει κάποιος καθεστώς να υπάρχει αλλαγή και φρεσκάδα.

Αυτά ορίζω εγώ σαν προοδευτικό στον ΟΤΕ και γι αυτά πρέπει να αγωνιστούμε.

Πάνω σε αυτά πρέπει να χτιστεί μια πλατιά συμμαχία στον ΟΤΕ με όλους όσους μπορούν και αντέχουν να προχωρήσουν.

Τα αναχρονιστικά και συντηρητικά τα ξέρουμε. Είναι τα ίδια που κυριαρχούν στην Ελληνική κοινωνία, φοβικότητα, υποταγή και διχασμός. Τα συνεχή όχι και οι αρνήσεις σε όλα, ο γκεμπελισμός και οι προσπάθειες κατασυκοφάντησης αλλήλων για λίγες χαζοψήφους.

Σε όλα αυτά λέμε ΟΧΙ όπως έλεγε και ο αείμνηστος Λουκιανός.

Και επειδή τελικά φεύγουν τα καλύτερα μας χρόνια μες στον ΟΤΕ και στη δουλειά , μπορούμε να τα κάνουμε παραγωγικά και όμορφα αν όλοι μαζί εργαστούμε γι αυτό…

Γιατί, αυτό που θα μείνει τελικά είναι το μήνυμα που εμείς θα εκπέμψουμε στην Ελληνική κοινωνία, σε όλη την Ευρώπη και το μήνυμα είναι ότι μπορούμε!

Social Media