Σύνδεση

Τα περιοδικά μας
● Οθόνη
● e-νημέρωση

Περισσότερα...

Δελτία Τύπου
● Νέα
● Ανακοινώσεις

Περισσότερα...

Προβληματισμοί
● Ιδέες
● Σκέψεις

Περισσότερα...


eetetote up                                                                                 

Αθήνα 29-12-2017                                                                                                                                        Αρ. Πρωτ. 2378

«Το μεγάλο μας τσίρκο», υπήρξε μια θρυλική παράσταση, της οποίας η πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε από το θίασο Καρέζη – Καζάκου στις 22 Ιουνίου 1973 στο θέατρο“Αθήναιον”.

Δεν περιμέναμε εν έτει 2017 και λίγο πριν το 2018 το ζούμε και στην ΟΜΕ- ΟΤΕ. Μία ΟΜΕ-ΟΤΕ που σε πλήρη ευθυγράμμιση με τα τελευταία πολιτικά δρώμενα της χώρας, ξεκίνησε τις κωλοτούμπες και τις κυβιστήσεις. Πως αλλιώς μπορεί να ερμηνεύσει κανείς την στροφή 180 μοιρών που έκανε η ΟΜΕ-ΟΤΕ σε σχέση με το διαπραγματευτικό πλαίσιο που είχαμε όλοι ομόφωνα υιοθετήσει και στηρίξει μέχρι τώρα.

Μια διαπραγμάτευση που υποτίθεται κράτησε περίπου 10 μήνες, με κινητοποιήσεις, με απειλές για απεργίες διαρκείας και άλλους λεονταρισμούς που θυμίζουν το “Ζήκο” στον Μπακαλόγατο, αλλά που τελικά κατέληξαν σε άτακτη οπισθοχώρηση.

Ξέχασαν την Ομιλική σύμβαση, ξέχασαν την ομογενοποίηση του προσωπικού και αποδέχονται και προτείνουν αυξήσεις φιλοδώρημα (1,5% & 3,5%), συνέχιση των διακρίσεων σε παλιούς και νέους και μπαίνουν στη λογική που η διοίκηση βάζει για κατάργηση κεκτημένων χρόνων (9 μισθοί απόλυσης κ.λ.π.)

Σε αυτήν την ταπεινωτική και πέρα από τα αιτήματα των συναδέλφων πρόταση της ΟΜΕ-ΟΤΕ, η διοίκηση του Ομίλου έρχεται να μας εμπαίξει και να παρουσιάσει, για πρώτη φορά στα χρονικά, πρόταση 3μήνης παράτασης, που την είχε ήδη… υπογράψει ο αδειούχος Δ/νων Σύμβουλος προκαταβάλλοντας τη δική μας υπογραφή. Μία παράταση που μπορεί να εξυπηρετεί κάποιους για μικροπολιτικούς λόγους ενόψει εκλογών αλλά σε καμία περίπτωση τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Τέτοιο συνδικάτο, δε μας ταιριάζει και δε μας αρμόζει συνάδελφοι.

Δε μπορούμε για ακόμα μία φορά να δεχτούμε τέτοιες αποφάσεις που υποθηκεύουν το μέλλον μας και έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τις αρχές και τις αξίες μας: για ισονομία, για ισότητα , δίκαιη αμοιβή και ποιότητα ζωής. Έχουν βαφτίσει τον ενδoτισμό και την ανικανότητα σαν υπεύθυνη στάση. Υπεύθυνη  στάση  που  μας    οδήγησε  τα τελευταία χρόνια να έχουμε εργαζόμενους πολλαπλών ταχυτήτων και να έχουμε βάλει τις γενιές να “σφάζονται” μεταξύτους.

Όλοι εμείς στην ΕΕΤΕ-ΟΤΕ ούτε συνένοχοι θα γίνουμε, ούτε Πόντιοι Πιλάτοι να νίπτουμε τας χείρας μας.

Δηλώνουμε απερίφραστα και προς κάθε κατεύθυνση ότι θα εναντιωθούμε με κάθε τρόπο σε μία τέτοια κακή εξέλιξη. 

Ότι θα επιχειρήσουμε να προσβάλουμε με κάθε νόμιμο τρόπο την αντισυνταγματική αυτή κατάσταση που προσπαθούν να παγιώσουν στον Όμιλο ΟΤΕ , ενάντια στην ισότητα των αμοιβών.

Ζητάμε τη συνδρομή όλων, ώστε να εκφραστεί  δυνατά και ηχηρά η διαφωνία μας από εδώ και στο εξής.

Απαιτείται επαναπροσδιορισμός της στάσης της ΟΜΕ-ΟΤΕ τη στιγμή που στο βωμό κομματικών καιμικροπολιτικώνσυμφερόντων,ξεκάθαραπλέονφαίνεται να απεμπολεί τα συμφέροντα των εργαζομένων μελών της. Τηνενότητα  που  μέχρι  τώρα  διατηρούσαμε  και  φυλάσσαμε  σαν  κόρηοφθαλμού, αυτοί που φέρουν το όνομα της ,την τορπίλισαν μαζί με τα δεκανίκια τους. Συμμάχους δε θα βρουν από εδώ και στο εξής.

Τις επόμενες μέρες θα καταθέσουμε προτάσεις συγκεκριμένες τόσο για την πορεία της διαπραγμάτευσης, όσο και για την εξυγίανση του συνδικαλιστικού κινήματος στον ΟΤΕ που φαίνεται γερασμένο, βολεμένο και ανίκανο να αντιδράσει σε όλα όσα συμβαίνουν.

 

Είναι ζήτημα αξιοπρέπειας, δημοκρατίας, αξιών!

Θα αγωνιστούμε ως το τέρμα 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ

#ginetai_ote

 

 

 

 

Social Media