Σύνδεση

Τα περιοδικά μας
● Οθόνη
● e-νημέρωση

Περισσότερα...

Δελτία Τύπου
● Νέα
● Ανακοινώσεις

Περισσότερα...

Προβληματισμοί
● Ιδέες
● Σκέψεις

Περισσότερα...


eetetote up                                                                                 

Αθήνα 31-01-2018                                                                                                                                        Αρ. Πρωτ. 2388

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου η ημερίδα της ΕΕΤΕ με θέμα: “Συλλογικές συμβάσεις και εργαζόμενοι”

Η αίθουσα του Polis Art cafe γέμισε απο νωρίς επιβεβαιώνωτας το μεγάλο ενδιαφέρον των συναδέλφων αλλά και της Ελληνικής κοινωνίας.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά μέσω livestreaming και την παρακολούθησαν πάνω από 1200 άτομα καθιστώντας στην πολυπληθέστερη σε παρακολούθηση ημερίδα στο χώρο μας.

Στην ημερίδα είχαν προσκληθεί οι:

Γιώργος Βερνίκος, Πρόεδρος της ΟΚΕ, όπου αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη του κοινωνικού διαλόγου για την άμβλυσνη των όποιων αντιθέσεων.Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην εταιρική κοινωνική ευθύνη μιας μεγάλης εταιρείας, με μεγάλη κερδοφορία  όπως ο ΟΤΕ  και την ανάγκη ικανοποίησης των εργαζομένων του. Ανέφερε επίσης ότι πρέπει να δοθεί η μάχη της διατήρησης του status-quoτων παλιών συνάδελφων και “να μην απεμποληθούν κεκτημένα χρόνων”. Παράλληλα να γίνει προσπάθεια σύγκλισης σε βάθος χρόνου για τους νεώτερους.Τέλος ανέφερε ότι θα παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εξέλιξη της ΣΣΕ στον ΟΤΕ.

Η δικηγόρος Λίνα Δικαιάκου έδωσε απαντήσεις σχετικά με τις συμβάσεις, τη διάρκεια τους, τη μετενέργεια και τον ΟΜΕΔ. Τι προβλέπεται και τι όχι και ξεκαθάρισε μία και καλή ό,τι στον ΟΜΕΔ μπαίνουν όλα τα ζητήματα και τα θεσμικά. Σημείο στο οποίο συμφώνησαν όλοι οι προσκεκλημένοι.

Η κα Δικαιάκου αναφέρθηκε επίσης και στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ίσης αμοιβής και στις κινήσεις που γίνονται τόσο σε εθνικό όσο και σε πανευρωπαικό επίπεδο για την ακύρωση μνημονιακών νόμων που είναι ενάντια στο Σύνταγμα αλλά και στο Ευρωπαικό κεκτημένο.

Η εμπειρογνώμων Εργασιακών σχέσεων κα Ζιζή Σαλίμπα, αναφέρθηκε στις Συλλογικές συμβάσεις του ΟΤΕ, τις οποίες χαρακτήρισε καλές, αναφερόμενη προφανώς στις προ των μνημονίων συμβάσεις και τόνισε την ανάγκη μίας νέας συμφωνίας. Σε κάθε περίπτωση ανέφερε ο ΟΜΕΔ μπορεί να είναι μία λύση όπου αμέσως με τη λήξη της παρούσας επιλαμβάνεται, αξιολογεί τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας και όχι μόνο και αποφαίνεται σε ΟΛΑ τα ζητήματα και στα θεσμικά, αρκεί όλα αυτά να αναφερθούν ένα προς ένα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Οι διαμεσολαβήτριες κ.Μαρία Φαροπούλου και Μαρία Χατζηλεωνίδα διαπιστευμένες διαμεσολαβήτριες του Υπουργείου Δικαιοσύνης, μας ενημέρωσαν για τις δυνατότητες της διαμεσολάβησης είτε κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, είτε στη συνέχεια στον ΟΜΕΔ. Μας ενημέρωσαν επίσης για τις δυνατότητες της διαμεσολάβησης σε προσωπικά ζητήματα και διαφορές.

Απο πλευράς μας επαναδιτυπώθηκαν οι θέσεις μας για δίκαιη αμοιβή και αξιιοπρεπή εργασία όπως αυτές έχουν διατυπωθεί στο διεκδικητικό πλαίσιο στο οποίο εμμένουμε.

Είναι σημαντικό ότι στην Ημερίδα παρευρέθησαν και χαιρέτησαν οι Πρόεδροι  αλλά και εκπρόσωποι όλων των πρωτοβάθμιων Σωματείων του ΟΤΕ.

Σε ένα κρίσιμο σημείο των διαπραγματεύσεων είναι πολύ σημαντικό με γνώση και υπευθυνότητα να πορευόμαστε στο μέλλον.

 Στο παρακάτω  link μπορείτε να δείτε το  video της εκδήλωσης:                                                                                         Δείτε το video ΕΔΩ

 

 

 

Social Media