Σύνδεση

                                                                            

Αθήνα 13-04-2018                                                                                                                                        Αρ. Πρωτ. 2412

Aυξήσεις 5,2 % σε 62.000 εργαζόμενους της DT, διασφάλιση θέσεων εργασίας μέχρι το 2020, μείωση ωρών εργασίας, περισσότερες μέρες αδείας και πολλά άλλα προβλέπει η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας που υπέγραψε η Verdi με τη διοίκηση της εταιρείας, παθαίνοντας Vertigo στην ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Πραγματικά χαρήκαμε για τους Γερμανούς συναδέλφους.

Τι γίνεται με εμάς; Τι γίνεται με τους Έλληνες εργαζόμενους;

Λιγότερο από μήνα από την υπογραφή της δικής μας ΣΣΕ, ένα μήνα μετά την επίσκεψη του επικεφαλής της DT κ.Tim Höttgesόπου που “αποθέωσε” τα αποτελέσματα του Ομίλου ΟΤΕ σαν από τα καλύτερα της Ευρώπης, η Γερμανική διοίκηση μας αντιμετωπίζει σας ιθαγενείς αποικίας της.

Έχουμε μιλήσει για την ανάγκη Ομιλικής σύμβασης σε επίπεδο DT και για την ανάγκη συννενόησης των σωματείων σε Ευρωπαικό Επίπεδο, αυτή η εξέλιξη έρχεται να μας επιβεβαιώσει.

Η ηγεσία της ΟΜΕ-ΟΤΕ είναι έκθετη μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις και κρίνεται ως ανεπαρκής τουλάχιστον, αν κρίνει κανείς από το αποτέλεσμα. Να θυμίσουμε για ιστορικούς λόγους ότι η Verdi είχε ειδική ομάδα διαπραγματευτών, κάτι που το είχαμε και εμείς ζητήσει και κατηγορηθεί γι’αυτό.

Γιατί δεν περίμενε η ηγεσία της ΟΜΕ-ΟΤΕ την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων της Verdi;

Eίχε καταλάβει τι διεκδίκουσε  η Verdi και πως μπορούσε να τα συνδέσει με τα δικά μας ζητήματα; έχει καταλάβει έστω και τώρα τι έκανε;

Το Σωματείο  μας με τις δυνάμεις που διαθέτει θα προσπαθήσει να αναδείξει αυτή την αδικία που έγινε στην Ελληνική κοινωνία και στους Έλληνες εργαζόμενους.

Θα επιδιώξει συνεννόηση με τα συνδικάτα του Ομίλου με στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού ανοιχτού Ευρωπαικού προοδευτικού συνδικάτου στον  Όμιλο της DT.

Aυτό είναι το δάσος που πρέπε να κινηθούμε! Κάποιοι  εξακολουθούν να μη κοιτούν καν το δέντρο παρά το χέρι που το δείχνει.

Το σύνθημα μας “Τέρμα στις Διακρίσεις” παίρνει πλέον Ευρωπαική διάσταση!

 Diskriminierung Beenden

 
 
 

 

 

Social Media