Σύνδεση

Τα περιοδικά μας
● Οθόνη
● e-νημέρωση

Περισσότερα...

Δελτία Τύπου
● Νέα
● Ανακοινώσεις

Περισσότερα...

Προβληματισμοί
● Ιδέες
● Σκέψεις

Περισσότερα...

                                                                            

Αθήνα 15-01-2019                                                                                                                                        Αρ. Πρωτ. 2487

Θέματα για την συνάντηση με τον κ. Τσαμάζ

   Θέματα για την συνάντηση με τον κ. Τσαμάζ Εν όψη της επικείμενης συνάντησης της διαπαραταξιακής της ΟΜΕ-ΟΤΕ με το πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ κ. Μιχάλη Τσαμάζ θα κρίναμε σκόπιμο να θέσετε τα παρακάτω φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους συναδέλφους εργαζόμενους:

1. Ο στόχος 24/48, που η ίδια η διοίκηση έθεσε, υπονομεύετε με παράλληλη έκπτωση στο επίπεδο ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών, εξ αιτίας της πρωτοφανής έλλειψης προσωπικού και υλικών. Ελλείψεις πλέον και σε βασικά υλικά, που επηρεάζουν αρνητικά την εικόνα της εταιρείας σε πελάτες και εργαζομένους. Από την μία πλευρά συσσωρεύονται εργασίες και αυξάνεται η πίεση για επίτευξη των στόχων κι από την άλλη η μεγάλη αναμονή στην αποκατάσταση της βλάβης ή τις νέες συνδέσεις έχει ως αποτέλεσμα να πληθαίνουν τα παράπονα των πελατών . Υπάρχουν ελλείψεις ακόμα και σε router και σε καλώδια. Η αναμονή στα SOC και στην εξυπηρέτηση πελατών αυξάνεται διαρκώς.

Η εταιρεία έχει σκοπό να προσχωρήσει σε κάλυψη των αναγκών του προσωπικού; Είναι επιτακτική ανάγκη να συμβεί αυτό και μάλιστα οι νέες θέσεις εργασίας ΔΕΝ θα πρέπει να αποτελούνται από εργαζόμενους τρίτων εταιρειών ( mellon, man power κτλ) αλλά προσλήψεις από τον ίδιο τον ΟΤΕ καθώς επίσης και το ήδη υφιστάμενο προσωπικό τρίτων εταιρειών που εκτελεί αμιγώς έργο ΟΤΕ θα πρέπει να ενσωματωθεί. Επιπρόσθετα οι εργαζόμενοι της Cosmote-evalue που δεν επιτελούν έργο call center θα πρέπει να γίνουν η μαγιά για την ένταξη όλων στον ΟΤΕ. 

2. Ποιο είναι το επιχειρησιακό πλάνο σχετικά με τα καταστήματα; Θα περιοριστεί στο κλείσιμο των δυο καταστημάτων και το δόσιμο αυτών σε franchise ή θα το επεκτείνει σε άλλα καταστήματα και με τι κριτήρια θα γίνει αυτή η επιλογή. Οφείλουμε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας σε αυτήν την πολιτική outsourcing και να υπερασπιστούμε την διατήρηση και την αύξηση των ήδη υφιστάμενων θέσεων εργασίας εντός του ομίλου ΟΤΕ.

3. Υπάρχει πρόθεση της εταιρείας να προχωρήσει σε απόσχιση κομματιών της εταιρείας σε θυγατρικές του ομίλου ή κι εκτός ομίλου ΟΤΕ; Υπάρχει πρόθεση για λειτουργικό διαχωρισμό; Παρακαλούμε να δοθούν σαφής απαντήσεις για το τεχνικό κομμάτι, το εμπορικό και τα call center.

4. Παρά το γεγονός ότι δεν έχει στεγνώσει το μελάνι από την υπογραφή της τελευταίας ΣΣΕ, υπάρχουν όροι της τελευταίας που δεν εφαρμόζονται ή παραμένουν ακόμα σε εκκρεμότητα (πτυχία, τηλεπικοινωνιακό πακέτο, συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, αποζημίωση διημερεύσεων - εκτός έδρας που για ακόμα μια φορά οι χιλιομετρικές αποστάσεις έχουν γίνει λάστιχο). Θα πρέπει με αναδρομική ισχύ να εφαρμοστούν.

Όλοι οφείλουμε να συμβάλλουμε για ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στον όμιλο ΟΤΕ!

 

 

Social Media