Σύνδεση

Τα περιοδικά μας
● Οθόνη
● e-νημέρωση

Περισσότερα...

Δελτία Τύπου
● Νέα
● Ανακοινώσεις

Περισσότερα...

Προβληματισμοί
● Ιδέες
● Σκέψεις

Περισσότερα...

                                                                            

Αρ. Πρωτ. 2491                                                                                                                                        Αθήνα 28-01-2019

Απόσχιση ή εργολαβίες;

   Μπορεί η διοίκηση να διαψεύδει τις φήμες περί απόσχισης του τεχνικού κομματιού της εταιρείας, παράλληλα όμως φροντίζει με τις επιλογές της να χάνει και τα τελευταία ίχνη αξιοπιστίας της. Ενώ πριν λίγο καιρό μας διαβεβαίωνε ότι οι «εξωτερικοί συνεργάτες» (έτσι όπως λέμε πλέον τους εργολάβους), που υλοποιούν το COSMOTE@YourService θα ασχοληθούν αποκλειστικά με την εσωτερική καλωδίωση των πελατών, τώρα τους ανατίθεται και έργο μετατροπής  συνδέσεων σε VOBB.

Προφανώς η εταιρεία βλέποντας ότι το 48/24 (ώρες), που από στόχος εξελίχθηκε σε μηχανισμός πίεσης για τους εργαζόμενους μετατρέπεται σε 48/24 μέρες, οι δείκτες να κοκκινίζουν και η υπομονή των πελατών να εξαντλείται ζητάει έξωθεν βοήθεια.

 Έτσι μετά από ραντεβού των call center οι «εξωτερικοί συνεργάτες» εγκαθιστούν τον τερματικό εξοπλισμό χωρίς αυτό να αποτυπώνεται στα πληροφοριακά συστήματα του ΟΤΕ, και αν δεν ολοκληρωθεί η σύνδεση ενημερώνουν τον πελάτη να δηλώσει βλάβη στο 13888. Το γεγονός αυτό δημιουργεί αρνητική εικόνα για την εταιρεία καθώς ο πελάτης ταλαιπωρείται με συνεχείς επισκέψεις κι αποκρύπτεται από το ιστορικό της σύνδεσης. Επίσης έχουν τηλεφωνική πρόσβαση  στο SOCμε ότι αυτό συνεπάγεται ως προς την διοχέτευση και διαχείριση των πληροφοριών.

 Για πρώτη φορά οι «εξωτερικοί συνεργάτες» του COSMOTE@YourService δεν αμείβονται από τον πελάτη αλλά από την εταιρεία και απ’ ότι φαίνεται τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που προσδοκούσε η διοίκηση καθώς τα προβλήματα είναι πολλά.

Δηλώνουμε την αντίθεση μας σε τέτοιες πρακτικές αφού για άλλη μια φορά αποδεικνύεται η χαμηλή ποιότητα  των παρεχόμενων υπηρεσιών των «εξωτερικών συνεργατών». Αυτό είναι το πρόσωπο του ΟΤΕ για το οποίο κοπιάσαμε όλοι τα τελευταία χρόνια; Ποιοι θα μοιραστούν τα bonus  της «επιτυχίας» του project;

Γνωρίζει η ΟΜΕ-ΟΤΕ την παραχώρηση του συγκεκριμένου έργου στην COSMOTE@YourService γεγονός που βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις αρχικές διαβεβαιώσεις της Διοίκησης;

Κι επειδή με αυτές τις επιλογές είναι έκδηλη η ανησυχία του προσωπικού καλούμε άμεσα την ΟΜΕ-ΟΤΕ να λάβει μέτρα υπεράσπισης του έργου μας . 

 

 

Social Media