Σύνδεση

Τα περιοδικά μας
● Οθόνη
● e-νημέρωση

Περισσότερα...

Δελτία Τύπου
● Νέα
● Ανακοινώσεις

Περισσότερα...

Προβληματισμοί
● Ιδέες
● Σκέψεις

Περισσότερα...

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΟΤΕ
Αριστοτέλους 22 ΤΚ:10433 Αθήνα Τ:210 5233456 F:210 5245044
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   website: www.eete-ote.gr
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΕ-ΟΤΕ

 

Αριθμ. Πρωτ.: 2517 Αθήνα: 8/3/2019

 

1η φεμινιστική απεργία
 

Η ζωή είναι γένους θηλυκού , γιατί μόνο μια γυναίκα μπορεί να τη φέρει στον κόσμο! Κι όμως η γυναίκα δεν έχει ίση αντιμετώπιση με τον άντρα. Ακόμα και στις πιο αναπτυγμένες χώρες του κόσμου δεν υπάρχει ισότητα των δύο φύλων. Δεν υπάρχουν ίδιες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, στην εργασία, στις αποδοχές απεναντίας υπάρχει υπο-εκπροσώπηση σε υψηλές θέσεις, πολιτειακά αξιώματα και συνδικάτα. Η μεγαλύτερη όμως πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες παγκοσμίως είναι η βία, σωματική ή σεξουαλική . Ακόμη και χώρες που έχουν τους υψηλότερους δείκτες αναφορικά με την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών, δεν έχουν καταφέρει ακόμη να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της βίας κατά των γυναικών.

Χαιρετίζουμε την διοργάνωση για πρώτη φορά στην Ελλάδα της φεμινιστικής απεργίας, ανήμερα της παγκόσμιας μέρας γυναίκας, η οποία ξεκίνησε το 2016, με πρωτοβουλία φεμινιστικών και γυναικείων οργανώσεων από όλο τον κόσμο. Προς την κατεύθυνση αυτή η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 8 Μάρτη, Παναττική 2ωρη στάση εργασίας (13:00 με 15:00) για τη διευκόλυνση συμμετοχής όσων επιθυμούν στις προγραμματισμένες διαδηλώσεις.


Σύμφωνα με το World Economic Forum η εξίσωση ανδρών γυναικών θα επέλθει το 2186!

8 Μαρτίου: Δεν είναι γιορτή… είναι υπενθύνμιση ότι ο αγώνας για την ισοτητα των δυο φύλων συνεχίζεται!

 

Για το Δ.Σ. της ΕΕΤΕ-ΟΤΕ

Ο  Πρόεδρος

Αλεξίου Άρης

Η Γεν. Γραμματέας

Τσακωνιάτη Μαργαρίτα

 

Social Media