Σύνδεση

Τα περιοδικά μας
● Οθόνη
● e-νημέρωση

Περισσότερα...

Δελτία Τύπου
● Νέα
● Ανακοινώσεις

Περισσότερα...

Προβληματισμοί
● Ιδέες
● Σκέψεις

Περισσότερα...

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΟΤΕ
Αριστοτέλους 22 ΤΚ:10433 Αθήνα Τ:210 5233456 F:210 5245044
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   website: www.eete-ote.gr
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΕ-ΟΤΕ

 

Αριθμ. Πρωτ.: 2507 Αθήνα: 21/2/2019

Προς: ΔΣ ΟΠΑΚΕ-ΟΤΕ
Κοιν: ΟΜΕ-ΟΤΕ

Θέμα: Προτάσεις βελτίωσης για τον ΟΠΑΚΕ

Δεδομένου ότι επίκειται μια νέα παραθεριστική περίοδος θα θέλαμε να συνδράμουμε με τις προτάσεις μας στην βελτίωση της διαδικασίας επιλογής των παραθεριστών αλλά και στην λειτουργία των παραθεριστικών κέντρων. Εν προκειμένω προτείνουμε:

  1. Η διάρκεια της φιλοξενίας κατά τις περιόδους όπου υπάρχει αυξημένη ζήτηση να μειωθεί κατά το ήμισυ δηλαδή από 14 σε 7 μέρες ώστε να εξυπηρετηθούν διπλάσιοι εργαζόμενοι.

  2. Να απαγορεύεται την full season να διαμένουν συνταξιούχοι.

  3. Να γίνεται ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ΟΠΑΚΕ όχι μόνο όσων έχουν κληρωθεί και των αναπληρωματικών τους αλλά και αυτών που έχουν τελικά διαμείνει (όχι μόνο αλφαβητικά αλλά και ανά περίοδο ανά παραθεριστικό θέρετρο).

  4. Κατά την συμπλήρωση της αίτησης για να συμμετέχει κάποιος στην κλήρωση θα πρέπει να αποδέχεται σύμφωνα με το GDPR την δημοσίευση του ονόματός του στην ιστοσελίδα.

  5. Ο δικαιούχος που έχει κληρωθεί να είναι υποχρεωμένος να χτυπάει καθημερινά την προσωπική του υπηρεσιακή μαγνητική κάρτα την οποία διαθέτουν όλοι οι εργαζόμενοι με σκοπό να μην κληρώνεται κάποιος συνάδελφος και εν τέλει να πηγαίνει άλλος ή ακόμα χειρότερα συγγενικά και φιλικά πρόσωπα.

  6. Το κόστος διαμονής να παρακρατείται αυτόματα από την μισθοδοσία του εργαζόμενου δικαιούχου.

  7. Να αυστηροποιηθεί η πολιτική ακύρωσης κράτησης και να τηρηθούν κανόνες κατά τα πρότυπα κράτησης των ξενοδοχείων. (Σύμφωνα με την Προστασία του τουρίστα-καταναλωτή όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα του υπουργείου τουρισμού σε περίπτωση ακύρωσης από τον πελάτη εφόσον αυτή γίνει 21 ημέρες πριν από την συμφωνημένη άφιξη ο ξενοδόχος υποχρεούται να επιστρέψει ολόκληρη την προκαταβολή ενώ αν η ακύρωση γίνει σε λιγότερες από 21 ημέρες ο πελάτης οφείλει στον ξενοδόχο το μισό του συνολικού ποσού της παραγγελίας που ακύρωσε.)

  8. Δεδομένου και των πρόσφατων προβλημάτων που έχουν προκύψει με την δήλωση συμμετοχής για τα τριήμερα (της Καθαρής Δευτέρας και της 25ης Μαρτίου) αλλά και των παλαιότερων που έπεφτε ο server, πιστεύουμε ότι η πλέον ενδεδειγμένη πρόταση είναι να αναλάβει εξολοκλήρου το ΙΤ του ΟΤΕ τόσο την δημιουργία και τεχνική υποστήριξη ενός software όσο και την φιλοξενία του, σε server  του ΟΤΕ. Τα ατυχή αυτά περιστατικά έχουν κλονίσει την αξιοπιστία του ΟΠΑΚΕ στα μάτια των συναδέλφων.

  9. Είμαστε υπέρ της δημιουργίας ενός συστήματος μοριοδότησης ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση (άγαμος/έγγαμος) καθώς και την συχνότητα που φιλοξενήθηκε ο δικαιούχος στα παραθεριστικά κέντρα ανάλογα και  με την περίοδο (high/low season).

  10. Τέλος λίγες μέρες πριν την έναρξη της περιόδου να εμφανίζεται στο site το σύστημα κρατήσεων online και οι αδιάθετοι οικίσκοι, (που δεν θα πρέπει να υπάρχουν αν τηρηθούν όλα τα παραπάνω καθώς όπως εξυπακούεται θα πρέπει να καλύπτονται από τους αναπληρωματικούς) να είναι διαθέσιμοι μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας κράτησης από όποιον προλάβει.

Με την ευκαιρία θα θέλαμε να εκφράσουμε τα παράπονα των συναδέλφων της Κρήτης για τους οποίους δεν έχει προβλεφθεί κανένα ξενοδοχείο και των οποίων η πρόσβαση στα παραθεριστικά θέρετρα είναι δύσκολη και δαπανηρή.

 

Ελπίζουμε να είμαστε χρήσιμοι και εποικοδομητικοί με τις προτάσεις μας. Στόχος είναι η αδιάβλητη διαδικασία και η επανάκτηση της εμπιστοσύνης των δικαιούχων για τον ΟΠΑΚΕ-ΟΤΕ. Παραμένουμε στην διάθεσή σας με σκοπό όπως πάντα την διαφάνεια και το κοινό όφελος όλων ανεξαιρέτως των συναδέλφων.

 

Για το Δ.Σ. της ΕΕΤΕ-ΟΤΕ

Ο  Πρόεδρος

Αλεξίου Άρης

Η Γεν. Γραμματέας

Τσακωνιάτη Μαργαρίτα

 


 


 

Social Media