Σύνδεση

Τα περιοδικά μας
● Οθόνη
● e-νημέρωση

Περισσότερα...

Δελτία Τύπου
● Νέα
● Ανακοινώσεις

Περισσότερα...

Προβληματισμοί
● Ιδέες
● Σκέψεις

Περισσότερα...

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΟΤΕ
Αριστοτέλους 22 ΤΚ:10433 Αθήνα Τ:210 5233456 F:210 5245044
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   website: www.eete-ote.gr
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΕ-ΟΤΕ

 

Αριθμ. Πρωτ.: 2523 Αθήνα 22 Μαρτίου 2019

#ΕίμαστεΦύλακες των θέσεων εργασίας

Στο χθεσινό ΔΣ του σωματείου μας συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της «οικειοθελούς» αποχώρησης των εργαζομένων που είναι σε εξέλιξη. Οι προσπάθειες εκβιασμού κι εκφοβισμού της διοίκησης προς το προσωπικό γίνεται προσεκτικά με προσωπικές συναντήσεις χωρίς  μάρτυρες ενώ ασκείται ψυχολογική πίεση για να αποχωρήσουν οι συνάδελφοι με «αξιοπρέπεια»  αφού δεν είναι «απαραίτητοι» γιατί διαφορετικά θα μεταφερθούν στην «νέα εταιρεία».

Για τους «μη εκπαιδεύσιμους» (κατά δήλωση της διοίκησης, άκουσον άκουσον!) συναδέλφους φύλακες, η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη καθώς το αντικείμενό τους θα δοθεί εξ’ ολοκλήρου σε εξωτερικούς «συνεργάτες». Ο ίδιος κίνδυνος ελλοχεύει για όλα τα αντικείμενα εργασίας που έχουν μπει ή πρόκειται να μπουν  εργολάβοι!

 

Σύσσωμο το ΔΣ με εξαίρεση την παράταξη της Ενότητας που πρόσκειται στην ΑΚΕ (που και κατέθεσε διαφορετική πρόταση με κινητοποιήσεις μετά το πέρας της δήλωσης ενδιαφέροντος για την «εθελούσια»), έλαβε απόφαση να υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων που θα κατατεθεί στο έκτακτο ΔΣ της ΟΜΕ-ΟΤΕ στις 22/03/2019:

 

26-27 Μαρτίου : Ενημερώσεις εργαζομένων

28 Μαρτίου : Καταλήψεις κομβικών σημείων

29 Μαρτίου : Προκήρυξη απεργίας – συνεδρίαση των οργάνων της ΟΜΕ-ΟΤΕ για αξιολόγηση της κατάστασης για συνέχιση των κινητοποιήσεων ή όχι

Παράλληλα να λάβουν χώρα άλλες δράσεις ώστε να κοινοποιηθεί το πρόβλημα στην ελληνική κοινωνία.

 

Είμαστε αντίθετοι στην εκχώρηση έργου , στον εξαναγκασμό συμμετοχής στην «εθελούσια».

 

Απαιτούμε την εξασφάλιση όλων των συναδέλφων και τώρα που είναι σε ισχύ η διασφάλιση των θέσεων εργασίας μέσω της ΣΣΕ αλλά και μετά την λήξη της.

 

Για το Δ.Σ. της ΕΕΤΕ-ΟΤΕ

Ο  Πρόεδρος

Αλεξίου Άρης

Η Γεν. Γραμματέας

Τσακωνιάτη Μαργαρίτα

 

Social Media