Σύνδεση

Τα περιοδικά μας
● Οθόνη
● e-νημέρωση

Περισσότερα...

Δελτία Τύπου
● Νέα
● Ανακοινώσεις

Περισσότερα...

Προβληματισμοί
● Ιδέες
● Σκέψεις

Περισσότερα...

ome-ote.gr

                                                                                                             

  Αθήνα, 15/04/2019

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Προς Γνώση και  Συμμόρφωση

 

Κύριοι της Διοίκησης,

Είναι εντυπωσιακό πως μπορεί κανείς οχυρωμένος και κλεισμένος μέσα σ’ ένα γραφείο και απολαμβάνοντας τις ανέσεις που απλόχερα η επιχείρηση προσφέρει στο ανώτατο management, να μην έχει αντιληφθεί ή να κάνει πως δεν έχει αντιληφθεί, τι κλίμα επικρατεί στον Όμιλο όλο αυτό το διάστημα.

Έχετε καταφέρει σε μία εταιρεία κερδοφόρα, σε μία εταιρεία που συνεχώς διακρίνεται σε όλους τους τομείς να επικρατεί φόβος, ανασφάλεια και κατήφεια.

Αγνοώντας την πραγματικότητα, μάλλον σαν ειρωνεία μπορεί να εκληφθεί το emailγια την κανονιστική συμμόρφωση που στείλατε, ώστε να έχετε την αποδοχή πως έλαβε γνώση ο εργαζόμενος και αναφερόμαστε στις Βασικές Αρχές Εταιρικής Συμπεριφοράς.

 

Όλα όσα γράφει τα έχετε καταστρατηγήσει.

  • Συμπεριφέρομαι με σεβασμό και ακεραιότητα: Δε σέβεστε ούτε τους εργαζόμενους, ούτε τις ζωές μας. Κατατρομοκρατείτε τον κόσμο και απειλείτε .
  • Είμαι μέλος της ομάδας και στηρίζω τις αποφάσεις της: Ούτε καν τις δικές σας αποφάσεις και δεσμεύσεις δεν υλοποιείτε.
  • Εξαιρετικό περιβάλλον για να εργαστώ και να αναπτυχθώ.: Ειλικρινά πείτε μας που αναφέρεστε, όταν η εξέλιξη στον Όμιλο είναι ένα κακόγουστο αστείο και όταν καθημερινά εμφανίζετε για θέσεις ευθύνης στελέχη της “αγοράς”, εξοστρακίζοντας με αυτό τον τρόπο κάθε ελπίδα και όνειρο εργαζομένου για εξέλιξη.
  • Είμαι μέλος του Ομίλου ΟΤΕ. Μπορείς να βασιστείς σ’ εμένα.: Οι εργαζόμενοι έχουν πλέον καταλάβει ότι στο μόνο που μπορούν να βασιστούν είναι οι δυνάμεις τους και το συνδικάτο.

 

Ζητάτε από μας να δηλώσουμε πως λάβαμε γνώση της Κανονιστικής Συμμόρφωσης αναφερόμενοι σ’ ένα φαντασιακό κόσμο,  απαντάμε με μία φράση του Κούντερα:

 “Σε μια κοινωνία που κυβερνά ο τρόμος, οι δηλώσεις δεν σε δεσμεύουν σε τίποτα γιατί τις αποσπούν με τη βία κι ένας έντιμος άνθρωπος έχει το χρέος να μην τους δίνει σημασία, να μην τις ακούει” και εσείς είστε υπεύθυνοι γιατί έχετε φέρει τον τρόμο στην επιχείρηση.

 

«Συμμορφωθείτε κύριοι της Διοίκησης…»και να αναλογιστείτε τις ευθύνες που έχετε απέναντι στον Όμιλο, στους εργαζόμενους και στην Ελληνική κοινωνία.

 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΕ – ΟΤΕ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Βασίλης Λάμπρου                                     Δημήτρης Φούκας   

Social Media