Σύνδεση

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΟΤΕ
Αριστοτέλους 22 ΤΚ:10433 Αθήνα Τ:210 5233456 F:210 5245044
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   website: www.eete-ote.gr
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΕ-ΟΤΕ

 

Αριθμ. Πρωτ.: 2562 Αθήνα 14 Ιουνίου 2019

 

Εκβιαστικά διλήμματα

Για πολλοστή φορά η εταιρεία μονομερώς και χωρίς καμία διαβούλευση προχωράει σε μονομερή ενέργεια που βλάπτει τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Αυτή την φορά αποφάσισε να αφαιρέσει την θέση ευθύνης από 140 συναδέλφους ως απόρροια της εφαρμογής των job families και να μην τους κατατάξει στο managerial προσωπικό. Επειδή όμως ταυτόχρονα θέλει να φανεί και καλός εργοδότης καλεί τους συναδέλφους να υπογράψουν «ιδιωτικό συμφωνητικό» όπου θα αποδέχονται ότι θα διατηρήσουν το παλιό επίδομα θέσης ως οικειοθελής παροχή με την προϋπόθεση να απεμπολήσουν οποιοδήποτε δικαίωμά τους για τυχόν πρόσθετη απασχόληση, δηλαδή υπερεργασία, υπερωρία, νυχτερινό ή εξαιρέσιμο.

Η Ένωσή μας τηρώντας στάση υπευθυνότητας ζήτησε από τη νομικό μας σύμβουλο γνωμοδότηση επί του θέματος ούτως ώστε οι συνάδελφοι να μην πέσουν θύματα του εκβιασμού της διοίκησης. Καλούμε την ΟΜΕ-ΟΤΕ να πάρει σαφή θέση απέναντι στην διοίκηση που πράττει κατ’ αυτόν τον τρόπο και την διοίκηση να σταματήσει να παρεκτρέπεται.

 

 

 

Για το Δ.Σ. της ΕΕΤΕ-ΟΤΕ

Ο  Πρόεδρος

Αλεξίου Άρης

Η Γεν. Γραμματέας

Τσακωνιάτη Μαργαρίτα

 


 

Social Media