Σύνδεση

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΟΤΕ
Αριστοτέλους 22 ΤΚ:10433 Αθήνα Τ:210 5233456 F:210 5245044
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   website: www.eete-ote.gr
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΕ-ΟΤΕ

 

Αριθμ. Πρωτ.: 2612                              Αθήνα 14/11/2019

ΠΡΟΣ:OME-ΟΤΕ

ΚΟΙΝ:ΠΕΤ-ΟΤΕ , ΠΑΣΕ-ΟΤΕ , ΕΜΗΕΤ-ΟΤΕ

Μπορούμε να σηματοδοτήσουμε την αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας

Συναδέλφισσες/ Συνάδελφοι,

Το συνδικαλιστικό κίνημα στην χώρα μας, διανύει μια περίοδο βαθιάς κρίσης και απαξίωσης. Αντίστοιχα και μέσα στον ΟΤΕ δεν έχει μείνει ανεπηρέαστο. Στην κατεύθυνση αυτή βέβαια συνέβαλλαν με συγκεκριμένες ευθύνες, πρόσωπα και συνδικαλιστικές παρατάξεις.

Πιστεύουμε ότι πρέπει να παρθούν γενναίες και τολμηρές αποφάσεις ώστε να αντιστραφεί το κλίμα και να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη της βάσης δηλαδή των εργαζομένων.

  • Δεν θα πρέπει να γίνει ξανά αποδεκτή η ρήτρα εμπιστευτικότητας η οποία θα απαγορεύει, έστω και προσωρινά την ενημέρωση των συναδέλφων για θέματα που τους αφορούν. Hρήτρα εμπιστευτικότητας μπορεί να είναι αποδεκτή για επιχειρησιακά θέματα όχι όμως για θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους.
  • Από τις συναντήσεις ή τις συμμετοχές σε συνέδρια στο εξωτερικό που συμμετέχουν θεσμικά όργανα της ΟΜΕ-ΟΤΕ, θα πρέπει να υπάρχει πλήρης και έγκαιρη ενημέρωση, η οποία να αναρτάται στην ιστοσελίδα της ώστε να είναι προσβάσιμη σε όλους.
  • Οι ανακοινώσεις του δευτεροβάθμιου οργάνου, δηλαδή της ΟΜΕ-ΟΤΕ θα πρέπει να επικοινωνούνται στους εργαζόμενους του ομίλου ΟΤΕ από την ίδια ή από τα σωματεία μέλη της.
  • Για την ενίσχυση του ρόλου της ΟΜΕ-ΟΤΕ πρέπει να υπάρχουν εξειδικευμένοι επιστημονικοί σύμβουλοι – συνεργάτες που θα υποστηρίζουν την διαπραγματευτική ομάδα  και θα βοηθήσουν σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα.
  • Τέλος πρέπει να γίνει σημαντική περικοπή των μηνιαίων εξόδων κίνησης της εκτελεστικής και των υπόλοιπων μελών του ΔΣ της ομοσπονδίας.

Τα προβλήματα τόσο σε εργασιακό όσο και σε συνδικαλιστικό επίπεδο είναι τεράστια και μόνο μέσα από γενναίες αποφάσεις θα καταφέρουμε να αλλάξουμε τα πράγματα και να βγούμε από τον λήθαργο που κάποιοι μας οδηγούνε.

Για το Δ.Σ. της ΕΕΤΕ-ΟΤΕ

Ο Πρόεδρος                                                 Η Γεν. Γραμματέας

    Αλεξίου Άρης                                             Τσακωνιάτη Μαργαρίτα

 

 

Social Media