Σύνδεση

 

 

 

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ

            Αριστοτέλους 22, ΤΚ 10433, Αθήνα
Τηλ: 210 5233456, Fax: 210 5245044
eete-ote@otenet.gr , www.eete-ote.gr
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ OME-OTE

 

Αριθμ. Πρωτ.: 2615                              Αθήνα 18/11/2019

 

Απολογισμός 37ης ΓΑΣ

Συναδέλφισσες/ Συνάδελφοι,

Την Παρασκευή  και το Σάββατο 15 - 16 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Αθήνα η 37η ΓΑΣ της Ένωσης μας.  Την εσπερίδα της Παρασκευής τίμησαν με την παρουσία τους ο Καθηγητής Εργατικού Δικαίου του ΑΠΘ Άρις Καζάκος και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας Γιώργος Μυλωνάς.

Ο καθηγητής με την επιστημονική του προσέγγιση, τις γνώσεις και την εμπειρία του μας ενημέρωσε για τα θέματα των θυγατρικών, αποσχίσεων έργου και των Spin-off εταιρειών που καλλιεργεί τον τελευταίο χρόνο η Διοίκηση. Συγκεκριμένα,  μας τόνισε την χρησιμότητα και την δυναμική μιας κλαδικής ομοσπονδίας στο χώρο των τηλεπικοινωνιών καθώς και τις δυνατότητες των ήδη υπαρχόντων πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων σωματείων του χώρου μας. Επισήμανε τις δυσκολίες που υπάρχουν στο σύγχρονο νομικό περιβάλλον αλλά και τις ευκαιρίες που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τόσο μέσω της νομικής οδού,  όσο και της συνδικαλιστικής.

Ο πρόεδρος του ΕΚΑ μας μετέφερε την εμπειρία του, καθώς προερχεται από το σωματείο ΣΕΥΤΠΕτης Τράπεζας Πειραιώς, που αντιμετωπίζει και σήμερα την μεταφορά του έργου των κόκκινων δανείων σε εργολαβικές εταιρείες. Το μήνυμα ήταν ότι υπάρχει η δυναμική να πετύχουμε καλύτερους όρους  ακόμα και ακύρωση των σχεδίων της Διοίκησης αν κινηθούμε μαζικά και συντονισμένα.

Η εσπερίδα ολοκληρώθηκε διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων στη συζήτηση και τις ερωτήσεις που ακολούθησαν.

Το πρωί του Σαββάτου μέλη του ΔΣ και σύνεδροι  κατέθεσαν στεφάνι στο Πολυτεχνείο στη μνήμη των ηρωικών πεσόντων και ακολούθησε ενημέρωση για την Υγεία και Ασφάλεια κατά την εργασία, από την Γιατρό εργασίας κυρία Ευγενία Πανταζή. Ενημερωθήκαμε για τις αρμοδιότητες του Γιατρού εργασίας καθώς και για τις ενέργειες που πρέπει ακολουθήσουμε όταν διαπιστώσουμε ότι τίθεται σε κίνδυνο η υγεία μας κατά την διάρκεια της εργασίας.

Επίσης εγκρίθηκε ομόφωνα πρόταση που αφορά τον οδικό χάρτη αναδιοργάνωσης του συνδικαλιστικού κινήματος του ΟΤΕ που οδηγεί σε συνενώσεις σωματείων, καθώς και βασικές αρχές που πρέπει να περιλαμβάνονται στο νέο καταστατικό.

Το μήνυμα όλων των συνέδρων είναι να στηρίξουν κάθε ενέργεια διεκδίκησης για ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον και να απαιτήσουν μία σοβαρή διαπραγμάτευση για να έχουμε επιτέλους μία αξιοπρεπή ΣΣΕ. Στην ψηφοφορία για την έγκριση του Διοικητικού και Οικονομικού απολογισμού οι σύνεδροι καταδίκασαν με την ψήφο τους αυτούς που σταθερά λαϊκίζουν, καθώς καταμετρήθηκε μόνο μία αρνητική ψήφος.

Σύντομα θα υπάρξει βίντεο ολόκληρης της ημερίδας στο διαδίκτυο για να μπορέσουν όλοι να ενημερωθούν αναλυτικά αλλά και σαν οδηγός για τους δύσκολους αγώνες που έχουμε μπροστά μας.

Μαζί μπορούμε να διαμορφώσουμε το μέλλον μας.

 

 

Για το Δ.Σ. της ΕΕΤΕ-ΟΤΕ

Ο Πρόεδρος                                                 Η Γεν. Γραμματέας

    Αλεξίου Άρης                                             Τσακωνιάτη Μαργαρίτα

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Social Media