Σύνδεση

 

 

 

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ

            Αριστοτέλους 22, ΤΚ 10433, Αθήνα
Τηλ: 210 5233456, Fax: 210 5245044
eete-ote@otenet.gr , www.eete-ote.gr
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ OME-OTE

 

Αριθμ. Πρωτ.: 2635 Αθήνα 26 Ιανουαρίου 2020


Υπογράφηκε η ΣΣΕ ή όχι; 


  Στις 30 Δεκεμβρίου 2019 η συλλογική σύμβαση που κάλυπτε τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ, έληξε. Μπήκαμε σε μια τρίμηνη παράταση αυτής για όλους, όπου δεν ισχύουν το -9,5% , το 7ωρο και η διασφάλιση για όσους προσλήφθηκαν στον ΟΤΕ πριν το 2015. Έτσι λοιπόν η διοίκηση απέλυσε τους έξι εναπομείναντες συναδέλφους στην φυσική φύλαξη που δεν αποδέχθηκαν τα κίνητρα της «οικειοθελούς» αποχώρησης και δυστυχώς δεν τους προτάθηκαν κι εναλλακτικές θέσεις εργασίας εντός του ομίλου.

  Το προσχέδιο σύμβασης που έφεραν ο Πρόεδρος (Φούκας) και ο τότε Γραμματέας (Βάκος) της ΟΜΕ-ΟΤΕ ήταν υπό την αίρεση έγκρισης αυτού από το διοικητικό συμβούλιο (ΔΣ) της ομοσπονδίας. Στην αρχή του ΔΣ στις 21/1 ο γραμματέας παραιτήθηκε και η πλειοψηφία των παρατάξεων (με τοποθετήσεις των επικεφαλής αυτών) απέρριψε το προσχέδιο , το οποίο αποσύρθηκε. Το έκτακτο ΔΣ που ακολούθησε την επόμενη μέρα και στο οποίο έγινε αναπλήρωση των κενών θέσεων της εκτελεστικής από τις οποίες απείχε η ΑΚΕ ομίλου το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ξεκίνησε με καθυστέρηση 8 ωρών εξαιτίας των διαβουλεύσεων της μείζονος αντιπολίτευσης . Έπρεπε να γίνει ψηφοφορία σχετικά με το πλάνο διεκδίκησης της επόμενης μέρας (πάνω στις προτάσεις των παρατάξεων για την συλλογική σύμβαση) και αντί αυτού μετατράπηκε σε έγκριση ή μη του κειμένου που είχε αποσυρθεί. Η ολιγωρία αυτή είχε ως αποτέλεσμα η ψηφοφορία να πραγματοποιηθεί στις 10 το βράδυ, την ώρα που κάποιοι συνάδελφοι είχαν αποχωρήσει και σαν να μην έφτανε αυτό έγινε και λάθος καταμέτρηση των ψήφων.

  Μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες και τις υπογραφές των 19 μελών του ΔΣ, στις 27/1 συγκαλείται έκτακτο ΔΣ στην ΟΜΕ-ΟΤΕ με θέμα την ΣΣΕ.

  Την στιγμή αυτή δεν έχει υπογραφεί συλλογική σύμβαση στον ΟΤΕ. Αν αυτό δεν συμβεί τους επόμενους δυο μήνες , δηλαδή μέχρι τέλος Μαρτίου όπου ισχύει η παράταση, τότε θα μπούμε στο τρίμηνο της μετενέργειας όπου έχουμε συνέχιση της ισχύος των κανονιστικών όρων που αφορούν α) τον βασικό μισθό και β) τα επιδόματα ωρίμανσης, τέκνων, σπουδών και επικινδύνου εργασίας.

  Διανύουμε μια κρίσιμη περίοδο που πρέπει σύσσωμοι να είμαστε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας και όχι στα παραταξιακά παιχνίδια που το τελευταίο χρονικό διάστημα δίνουν και παίρνουν.

 

 

Για το Δ.Σ. της ΕΕΤΕ-ΟΤΕ

Ο Πρόεδρος                                                 Η Γεν. Γραμματέας

    Αλεξίου Άρης                                             Τσακωνιάτη Μαργαρίτα

 

Κατεβάστε το σε μορφή pdf για εκτύπωση

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Social Media