Σύνδεση

UPDATED:                ΔΙΑΒΑΣΤΕ εδώ την εγκύκλιο για τις ευπαθείς ομάδες και τις εγκύους

 

 

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ

            Αριστοτέλους 22, ΤΚ 10433, Αθήνα
Τηλ: 210 5233456, Fax: 210 5245044
eete-ote@otenet.gr , www.eete-ote.gr
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ OME-OTE

 

Αριθμ. Πρωτ.: 2684 Αθήνα 13 Μαρτίου 2020

 

Με την υγεία δεν μπορούμε να παίζουμε

 

Την ώρα που το υπουργείο υγείας καλεί επίσημα να μείνουμε σπίτι και να περιορίσουμε τις άσκοπες μετακινήσεις, η εταιρεία διστάζει να πάρει μια υπεύθυνη στάση μπροστά στην πανδημία του Covid-19. Το μόνο που δεν ζητάει είναι να έχουμε μαζί μας θερμική κάμερα για να ελέγχουμε την θερμοκρασία του πελάτη.

Ο κίνδυνος είναι μεγάλος και οι εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής δεν πρέπει να θέτουν σε κίνδυνο τον ευατό τους και τους οικείους τους. Μπορεί κάποιος συμπολίτης μας να είναι ασυμπτωματικός φορέας του κορωνοϊού και να μας μεταδώσει τον ϊο ή να είμαστε εμείς ασυμπτωματικοί φορείς και να τον διασπείρουμε.

Με την υγεία δεν μπορούμε να παίζουμε και πρέπει να δοθούν σαφείς και ξεκάθαρες οδηγίες. Επειδή δεν είμαστε γιατροί για να κάνουμε διάγνωση αν είναι κάποιος φορέας ή όχι, πρέπει να ακυρώνουμε τα ραντεβού εντός του χώρου του πελάτη, πρέπει να τοποθετηθούν προστατευτικοί υαλοπίνακες στα καταστήματα, να τηρούμε αποστάσεις ασφαλείας και αν χρειαστεί να πιάνουμε τις συσκευές του πελάτη να γίνεται πάντα με γάντια.

Τέλος οι ευπαθείς ομάδες εργαζομένων αλλά και όσοι έχουν τέτοια άτομα στις οικογένειές τους πρέπει να προστατευτούν και να δοθεί η δυνατότητα να πάρουν ακόμα και άδεια άνευ αποδοχών αν δεν υπάρχει η δυνατότητα να πάρουν άδεια ειδικού σκοπού.

 

 

 

Για το Δ.Σ. της ΕΕΤΕ-ΟΤΕ

Ο Πρόεδρος                                                 Η Γεν. Γραμματέας

    Αλεξίου Άρης                                             Τσακωνιάτη Μαργαρίτα

 

 

Κατεβάστε το σε μορφή pdf για εκτύπωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ εδώ την εγκύκλιο για τις ευπαθείς ομάδες και τις εγκύους

Social Media