Σύνδεση

 

 

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ

            Αριστοτέλους 22, ΤΚ 10433, Αθήνα
Τηλ: 210 5233456, Fax: 210 5245044
eete-ote@otenet.gr , www.eete-ote.gr
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ OME-OTE

 

Αριθμ. Πρωτ.: 2686 Αθήνα 18 Μαρτίου 2020


Προς:  OME-ΟΤΕ 

Θέμα: Στήριξη εργαζομένων
Επιτακτικές ανάγκες λόγω κορωνοϊού

 

Στις δύσκολες μέρες που διανύουμε λόγω της πανδημίας του Covid19 πολλοί εργαζόμενοι καλούνται να εργαστούν από το σπίτι. Το ίδιο συμβαίνει και στον όμιλο ΟΤΕ όπου κατά δήλωση της εταιρείας το 80% εργάζεται με αυτό τον τρόπο. Η ευσπεσμένη κατάσταση επέβαλε την τηλε-εργασία και η εφαρμογή της δεν είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης ώστε να υπάρχουν κανόνες.

Με αίσθημα ευθύνης και προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο καθώς οι τηλεπικοινωνίες είναι ο πυλώνας στήριξης της οικονομίας κι ολόκληρου του κράτους οι εργαζόμενοι του ομίλου στο σύνολό τους τόσο της πρώτης γραμμής όσο και των γραφείων δουλεύουν με αυταπάρνηση. Όλοι πρέπει να ανταμειφθούν και να τους δοθούν τα απαραίτητα εργαλεία δουλειάς. Στις επιβεβλημένες συνθήκες εργασίας, εργαλεία δουλειάς πλέον είναι ο φορητός ή επιτραπέζιος υπολογιστής κι ο εξοπλισμός αυτού όπως κάμερα, μικρόφωνο, ακουστικά, το καλό internet, το τηλέφωνο.

Καλούμε την ΟΜΕ-ΟΤΕ να δράξει της ευκαιρίας και να ζητήσει από την εταιρεία τουλάχιστον αναβάθμιση του τηλεπικοινωνιακού πακέτου, αν όχι να δοθεί εντελώς δωρεάν, ως ένα πρώτο βήμα. Καλούμε επίσης να ζητηθεί από την εταιρεία να σεβαστεί το προσωπικό της πρώτης γραμμής και να εφαρμόσει όλα τα μέτρα προστασίας του προσωπικού και να υπάρξει διαβάθμιση των αναγκών ώστε οι επαφές με τον πελάτη να ελαχιστοποιηθούν και να περιοριστούν στις άκρως απαραίτητες διατηρώντας το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που μας διακατέχει.

 

Για το Δ.Σ. της ΕΕΤΕ-ΟΤΕ

Ο Πρόεδρος                         Η Γεν. Γραμματέας

  Αλεξίου Άρης                       Τσακωνιάτη Μαργαρίτα

 

 

Κατεβάστε το σε μορφή pdf για εκτύπωση

 


  

Social Media